Hyundai vykázal v prvním čtvrtletí růst celosvětových prodejů o 18,7%

Hyundai vykázal v prvním čtvrtletí růst celosvětových prodejů o 18,7% Zámořské ( všechny mimo korejské ) prodeje stouply o 27,5% Domácí prodeje stagnují (Soul, Jižní Korea) Během prvního čtvrtletí tohoto roku prodala společnost Hyundai Motor Co. ve světě celkem 583 463 vozů, což znamená meziroční růst o 18,7%. Exporty vozů z korejských továren firmy a produkce zahraničních závodů se zvýšily, zatímco domácí prodeje v prvním čtvrtletí stagnovaly. Dodávky do zahraničí ze tří korejských továren firmy Hyundai se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšily o 18,7% a dosáhly v 325 238 vozů, zatímco prodeje závodů v Indii, Číně a Turecku vzrostly za stejné období o 54,5% a dosáhly 139 036 vozů. Celkové zahraniční prodeje vzrostly o 27,5% na 464 274 vozů. Díky silnému zájmu o nový model Sonata vzrostly domácí prodeje osobních vozů společnosti Hyundai o 5,1% a dosáhly 63 012 vozů. Nicméně prodeje vozů SUV a dodávek se v prvním čtvrtletí snížily o 24,8% na 21 358 vozů. Během prvních tří měsíců tohoto roku dosáhly korejské prodeje užitkových vozů čísla 34 819, což znamená pokles o 10.8%. V prvním čtvrtletí se kombinované domácí prodeje osobních a užitkových vozů meziročně snížily o 6,4% na 119 189 vozů. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2004 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 26,1 miliardy amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Hyundai Motor Co. je sponzorem světového šampionátu v kopané, který se bude konat v roce 2006 v Německu. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy