Hyundai přivítal delegaci z města Montgomery a jeho starostu Bobbyho N. Brighta

Hyundai přivítal delegaci z města Montgomery a jeho starostu Bobbyho N. Brighta Delegace navštívila předsedu firmy Chunga a přislíbila pomoc při zajištění budoucího úspěchu firmy HMMA (Soul, Jižní Korea) Starosta města Montgomery Bobby N. Bright, delegace z tohoto města a úředníci místní obchodní komory minulý týden navštívili předsedu představenstva a generálního ředitele firmy Hyundai Kia Automotive Motor Group pana Chunga Mong-Koo a vyjádřili své plné odhodlání k zajištění úspěchu firmy Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA). Mezi funkcionáři byli také okresní komisař Todd Strange, Berry Grant, předseda rady rozvoje průmyslu v Montgomery a Carlton Baker, předseda obchodní komory města Montgomery. Po ukončení nekolikaměsíčního zkušebního provozu začne firma HMMA tento týden provozovat plnou škálu zamýšlených činností spojených s uvedením prvních Sonat do amerických showroomů plánovaným na květen. První Sonata vyrobená ve Spojených státech byla představena v lednu na severoamerickém mezinárodním autosalonu v Detroitu. Společnost Hyundai začala s výstavbou závodu v Montgomery ve státě Alabama v USA v dubnu roku 2002 a investovala 1,1 miliardy amerických dolarů. Závod má roční kapacitu 300 000 vozů a zahrnuje také výrobnu motorů, která produkuje nejnovější motor Lambda V6 o obsahu 3,3 litru a dvoumílový testovací okruh (3,2 kilometru). Samotný závod vytvoří přes 2 000 nových pracovních příležitostí. Celkem 64 dodavatelů firmy Hyundai, kteří ve státě Alabama investovali celkem 477 milionů dolarů vytvoří dalších 4 423 pracovních příležitostí. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2004 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 26,1 miliardy amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Hyundai Motor Co. je sponzorem světového šampionátu v kopané, který se bude konat v roce 2006 v Německu. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy