Červnové prodeje Hyundai se dotkly historického maxima

Červnové prodeje Hyundai se dotkly historického maxima Celosvětově bylo prodáno 232.515 vozů, což znamená meziměsíční růst o 14,9% Prodeje v Koreji se meziměsíčně zvýšily o 11,4% a zámořské prodeje vzrostly o 15,9% Celkové prodeje za první pololetí dosáhly 1.230.929 vozů a meziročně se zvýšily o 15,7% (Soul, Jižní Korea) – Červnové prodeje firmy Hyundai Motor Co. dosáhly měsíčního historického maxima 232 515 prodaných vozů díky skvělým zámořským a domácím prodejům. “Silná poptávka po sedanech Sonata a Grandeur pomohla zvýšit domácí prodeje osobních vozů meziměsíčně o 14,1% na 29 599 vozů. Již třetí měsíc v řadě je Sonata nejprodávanějším vozem firmy a také nejprodávanějším vozem na korejském trhu. Prodeje vozů SUV a minivanů vzrostly meziměsíčně o 16,4% na 8 323 vozů. Model Santa Fe zaznamenal meziměsíční vylepšení prodejů o 33,1%. Celkové prodeje firmy Hyundai na korejském trhu dosáhly 51 038 vozů a meziměsíčně se tak zlepšily o 11,4%. Dodávky na zahraniční trhy z korejských továren firmy vzrostly meziměsíčně o 6% na 120 690 vozů, zatímco prodeje zahraničních továren korejské firmy umístěných v Indii, Číně, Turecku a USA se zvýšily o 42,4% na 60 787 vozů poté, co závod v Pekingu obnovil výrobu po plánované odstávce věnované rozšíření výroby. Celkové prodeje v prvním pololetí dosáhly 1 230 929 vozů a zvýšily se tak meziročně o 15,7% díky silným exportům a zámořským prodejům, které se meziročně zvýšily o 22,4% na 970 144 vozů. Nicméně, korejské prodeje v prvním pololetí meziročně klesly o 4% na 260 785 vozů. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2004 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 26,1 miliardy amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Hyundai Motor Co. je sponzorem světového šampionátu v kopané, který se bude konat v roce 2006 v Německu. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese http://www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy