Hyundai Motor Europe zaznamenal rekordní prodeje v evropských zemích

Hyundai Motor Europe zaznamenal rekordní prodeje v evropských zemích V měsíci červnu bylo v Evropě prodáno 34 424 nových vozů Hyundai; prodeje tím meziročně vzrostly o 12% Výsledky prodejů za prvních šest měsíců tohoto roku dokazují, že Hyundai Motor Europe GmbH je na správné cestě. Během prvního pololetí společnost prodala 185 577 vozů, což bylo o šest procent více v porovnání se stejným obdobím minulého roku. (Ruesselsheim) - Červnový meziroční nárůst o 12% je výsledkem posílení řady vozů SUV vedené modelem Tucson. “Úspěšně jsme zaplnili rostoucí mezeru na evropském automobilovém trhu,“ řekl presidenty firmy Hyundai Motor Europe GmbH Ike Oh. “Vozy SUV budou stále zvyšovat svůj podíl na trhu a budou podporovat náš úspěch v Evropě. Pan Oh dodal: “Nicméně nejsme zaměřeni jen na segment SUV, ale také zlepšujeme naši nabídku v ostatních segmentech; například nová Sonata se na trhu setkala s velkým zájmem zákazníků a prodávala se o 42 procent lépe než v červnu 2004. Jsme na cestě k přípravě podobného úspěchu u modelů v segmentech B a C.” “Silná poptávka po sedanech Sonata a Grandeur pomohla zvýšit domácí prodeje osobních vozů meziměsíčně o 14,1% na 29 599 vozů. Již třetí měsíc v řadě je Sonata nejprodávanějším vozem firmy a také nejprodávanějším vozem na korejském trhu. Prodeje vozů SUV a minivanů vzrostly meziměsíčně o 16,4% na 8 323 vozů. Model Santa Fe zaznamenal meziměsíční vylepšení prodejů o 33,1%. Vybraný přehled prodejů firmy HME: Model 6/2005 1-6/2005 1-6/2004 Osobní vozy 19 038 101 881 107 368 SUV & MPV 13 894 77 478 60 261 LCV 1 492 6 218 7 965 CELKEM 34 424 185 577 175 594   (Meziroční růst o 12%) (Meziroční růst o 6%) Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2004 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 26,1 miliardy amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Hyundai Motor Co. je sponzorem světového šampionátu v kopané, který se bude konat v roce 2006 v Německu. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese http://www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy