Hyundai v ČR

Hyundai v ČR Společnost Hyundai Motor CZ, výhradní dovozce automobilů značky Hyundai na český trh, zahájila prodej vozů této značky v květnu 2001. V prvním roce působení bylo v ČR prodáno 1.736 (OA+LUV) vozů. V letošním roce prodej resp. registrace vozů představují jen za období leden až srpen čísla 5.170 a podíl na trhu 4,7%. Jen v srpnu 2005 tedy bylo registrováno 728 osobních vozů Hyundai, což je téměř polovina vozů prodaných HMCZ v roce 2001. Prodejní výsledky Za období leden – srpen 2005 bylo v ČR registrováno 4.513 osobních vozů, což představuje podíl na trhu 5,1%. V kategorii LUV se jedná o 657 nově registrovaných vozidel a podíl 2,8%. Celkem OA +LUV činí 5.170 vozů a podíl na trhu 4,7%. V srpnu letošního roku bylo v kategorii osobních automobilů registrováno 728 vozidel a podíl na trhu dosáhl vynikajících 6,9%. Tento počet zajistil značce Hyundai 2. místo na žebříčku mezi dováženými vozy ve stejné kategorii. V kategorii LUV bylo registrováno za stejné období 90 vozů s podílem na trhu 2,7%. Celkem bylo tedy registrováno 818 OA + LUV s podílem na trhu 5,9%. Za srpen tak obsadila značka Hyundai (OA+LUV)na domácím trhu 4. místo mezi dováženými značkami. Novinky letošního podzimu: Na podzim letošního roku uvádí Hyundai v ČR na trh několik novinek, které obohatí či rozšíří nabídku a jistě tak přispějí k dalšímu zvýšení zájmu o vozy Hyundai: Nový Hyundai Getz – jeho předchůdce je stále nejprodávanějším modelem značky Hyundai v ČR Hyundai Grandeur – luxusní limuzína, která se stala oficiálním vozem nadcházejícího MS ve fotbale v Německu 2006 Rozšíření nabídky u vozu Hyundai Sonata o verzi s motorem 3,3 l Facelift vozu Atos Prime Facelift vozu Tucson – král segmentu SUV/Off Road s novým motorem 2,0 CRDi VGT o výkonu 103 kW Hyundai a fotbal Hyundai Motor CZ v rámci svých aktivit i nadále pokračuje v ČR ve spolupráci s českou fotbalovou reprezentací. Tato aktivita vynikajícím způsobem navazuje na světové aktivity v tomto sportovním odvětví, jelikož společnost Hyundai Motor Company je již tradičním partnerem fotbalových mistrovstvích. 2000 – ME Holandsko a Belgie, 2002 – MS Japonsko a Korea, 2004 – ME Portugalsko a v příštím roce MS v Německu. Na letošním autosalonu v Ženevě (březen 2005) byla podepsána smlouva s FIFA o prodloužení této spolupráce a to až do roku 2014.
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy