Společnost Hyundai Motor Co. v listopadu zaznamenala růst globálních prodejů o 5,8 %

Společnost Hyundai Motor Co. v listopadu zaznamenala růst globálních prodejů o 5,8 % (Soul, Jižní Korea) Globální prodeje společnosti Hyundai Motor Co. v listopadu meziměsíčně vzrostly o 5,8 %, poháněny výraznými prodeji v zámoří a příznivým obratem na domácích trzích. Již druhý měsíc v řadě přesáhly celkový počet 200 000, když počet prodaných vozidel činil 223 698. Dodávky do zahraničí, tedy součet vývozů z korejských továren a prodejů z provozoven v Číně, Turecku a Indii, vzrostly meziměsíčně o 6,4% na 175 194 vozidel. V meziročním srovnání zahraniční prodeje vzrostly o 30 % na 1 553 913 vozidel ke konci listopadu. Situace v prodejích na domácím trhu se vyvíjela následovně: prodeje osobních automobilů, dodávek a terénních vozidel vzrostly meziměsíčně o 13 % na 37 214 jednotek, především díky silným prodejům Santa Fe. Celkové domácí prodeje vzrostly v tomto měsíci o 3,8 % tedy 48 504 vozidel. Po třetí měsíc v řadě byla nová Sonata nejen nejprodávanějším vozidlem značky Hyundai, ale i nejprodávanějším automobilem v zemi. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2002 vykázala tržby ve výši 21,94 miliard amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 166 zemích prostřednictvím 4 504 obchodních zastoupení a showroomů. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese http://www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2004, Tiskové zprávy