Vozy Hyundai obsadily v říjnu první a druhé místo

Vozy Hyundai obsadily v říjnu první a druhé místo Hyundai Motor CZ, výhradní distributor značky Hyundai v ČR, prodal v říjnu 2004 prostřednictvím svých autorizovaných prodejců 470 osobních a lehkých užitkových vozů. Tím získal podíl na trhu 3,4% a 7. místo na trhu. V kategorii osobních vozů s počtem 357 získal podíl 3,2% a tím 7. místo. S počtem 113 prodaných vozů kategorie LUV obsadil 6. místo a získal tím podíl na trhu 4,6%. V říjnu letošního roku se podařilo značce Hyundai v ČR obsadit první a druhé místo v kategorii SUV/Off Road. S počtem 96 se na první příčce v této kategorii umístil nedávno uvedený model Tucson. Na druhém místě skončil stále oblíbený model Santa Fe s počtem 62 vozů. Jedná se o vozy prodané v kategorii M1 i N1. Celkově v kategorii SUV/Off Road získal Hyundai v říjnu podíl na trhu vynikajících 30,7%! V říjnu letošního roku prodala značka Hyundai na českém trhu celkem 470 vozů, což představuje podíl na trhu 3,4%. Z tohoto počtu je 357 osobních vozů s podílem na trhu 3,2% a 113 lehkých užitkových vozů s podílem na trhu 4,6%. Z celkového počtu 113 LUV připadá 36 vozů na Santa Fe (SUV) a 49 vozů Tucson (SUV) prodané v kategorii N1. Za období leden až říjen bylo prodáno celkem 4.666 osobních a lehkých užitkových vozů. Značka tím získala podíl 3,6% a 6. místo. V rozdělení na osobní a lehké užitkové vozy je poměr následující: 4.056 OA a 610 LUV. Nejprodávanějším modelem značky Hyundai na českém trhu je za leden až říjen Hyundai Getz s počtem 2.309 vozů. Druhé místo patří rodinnému vozu Hyundai Accent, který si zakoupilo 734 zákazníků a na třetím místě je model SUV Santa Fe s počtem 315 vozů (M1+N1) prodaných ve stejném období. Podrobné ceníky značky Hyundai jsou k dispozici na www.hyundaimotor.cz.
  • Tag : 2004, Tiskové zprávy