Od síly k důvěře- Hyundai na Pařížském autosalónu

Od síly k důvěře- Hyundai na Pařížském autosalónu Nová Sonata bude představena se všemi novými motory Modernizované Coupe a zcela nový dieselový motor CRDi 1,1l pro model Getz Nová Sonata je tou nejpodstatnější novinkou na stánku Hyundai. Sonata je obohacena dynamickým evropským stylem a vytvořena tak, aby poskytovala vysokou úroveň komfortu, bezpečí a vytříbenosti ve všech ohledech. Evropský model představuje dva zcela nové motory Theta, první 3,3l V6 s výkonem 168 kW (229 k) a druhý 2,4l nabízí výkon 121 kW (165 k). Později se v nabídce objeví také nová generace dieselových motorů. Model těží z delšího rozvoru, a proto se také zlepšila kvalita jízdy. Také hluk a vibrace modelu byly výrazně sníženy a rozměry auta byly optimalizovány s cílem dosáhnout maximální velikosti interiéru. Co se týče bezpečnosti, díky zabudování aktivních opěrek hlavy, standardních předních, bočních a okenních airbagů a na přání také elektronického stabilizačního systém kontroly podvozku ESP, v sobě Sonata spojuje plně integrovaný pasivní i aktivní program. Sonata obsahuje také další prvky, které stojí za povšimnutí, jako například standardní sedmnáctipalcová litá kola, dvojitý výfuk na motoru 3,3l, podélně i výškově nastavitelný volant, vybraná řada zvukových a navigačních systémů, ovládání audiopřehrávače na volantu, automatická klimatizace, systém kontroly kvality vzduchu, odmrazovače čelního skla pod stěrači a manuálně ovládaná zadní sluneční clona. Výsledkem je sebejistě působící sedan, snadno ovladatelný a vynikající bezpečným provozem. Jistě není třeba připomínat úspěch současného modelu Hyundai Coupe na evropských trzích. Představení modernizované verze v Paříži nabízí jak novinářům tak široké veřejnosti první pohled na nový design a vylepšené vybavení pro modelový rok 2005. Nejvýznačnější nový prvek na nejsportovnějším modelu Hyundai je na požádání dodávaný elektronický stabilizační systém podvozku ESP. Nový 1,1 litrový dieselový motor CRDi s přímým vstřikováním zaručuje další růst ekonomické přitažlivosti modelu Getz. Tento nejmodernější motor, který odpovídá normě Euro IV byl vyvinut díky velkému podílu evropského vývojového centra firmy Hyundai v Rüsselsheimu. Zástupci tisku a průmyslu jsou zváni na oficiální představení a tiskovou konferenci, které se konají 23.9. 2004 v 18 hodin v Hale 3, stánek 131. Představení vozu a tisková konference se budou konat za účasti pana Chung Mong-Koo, předsedy představenstva a generálního ředitele Hyundai Motor Company. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Automotive Group, do níž patří i Kia Motors Corp. a více než dvě desítky dalších dceřinných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově téměř 50 000 lidí a v roce 2003 vykázala tržby ve výši 17,77 miliard eur. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 190 zemích prostřednictvím 4 504 obchodních zastoupení a showroomů. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese www.hyundai-motor.com.
  • Tag : 2004, Tiskové zprávy