Hyundai Getz - tak dobrý, jak to jen jde

Hyundai Getz - tak dobrý, jak to jen jde Getz překročil mezník 100 000 prodaných vozů v Evropě za méně než 14 měsíců a byl zvolen "Oficiálním automobilem Olympijských her v Aténách 2004". (Rüsselsheim, Německo) Jak ukazují předběžné výsledky za první čtvrtletí roku 2004, společnost Hyundai Motor Europe (HME) směřuje k úspěchu. V tomto období se podařilo zvýšit meziroční celkový prodej na evropském trhu o 17 procent. Getz, v Evropě nejprodávanější malý automobil značky Hyundai, je součástí tohoto úspěšného příběhu - jde o nejnovější model Hyundai, kterého se v Evropě prodalo více než 100 000 kusů během méně než 14 měsíců. Getz, automobil značky Hyundai, se ukazuje jako skutečný vítěz v Evropě: vůz je na starém kontinentu široce uznáván, což dokazují četná ocenění během uplynulých měsíců. Zatím naposledy Getz získal oficiální titul "Automobil Olympijských her v Aténách 2004", kterých je společnost Hyundai Hellas, distributor značky Hyundai v Řecku, hrdým sponzorem. Pro další rok společnost Hyundai Motor Europe plánuje celkový prodej automobilů Getz kolem 110 000 kusů (se zážehovým a vznětovým motorem); tento plán následuje po úspěšném lednovém uvedení první modifikace poháněné vznětovým motorem - tříválcovým turbodieselem 1.5 CRDi. Předpokládá se, že tato varianta získá na konci roku přibližně 30procentní podíl na evropském prodeji automobilu Getz. Během prvních dvou měsíců po uvedení na trh bylo již prodáno 2933 vozů Getz s turbodieselem 1.5 CRDi, což reprezentuje 20 procent z celkem 14 386 nově registrovaných automobilů. Dřívější ocenění získaná vozem Getz zahrnovala ve Velké Británii "2003 Budget Car of the Year" časopisu What Car? a skotský titul "Small Car of the Year", v Dánsku "Bestseller of the Year" a v Portugalsku "Utilitário do Ano 2004" (Supermini 2004). Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupem času rozrostla do skupiny Hyundai Automotive Group, která zahrnuje společnost Kia Motors Corp. A více než dva tucty přidružených poboček a afilací. Hyundai Motor zaměstnává téměř 50 000 pracovníků po celém světě a v prodejích za rok 2003 si na konto připsal částku 17,77 mld. euro. Motorová vozidla značky Hyundai se prodávají ve 190 zemích prostřednictvím 4500 dealerů. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích výrobcích lze nalézt na Internetu na http://www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2004, Tiskové zprávy