Hyundai v prodejích již na 4. příčce!

Hyundai v prodejích již na 4. příčce! V rámci hodnocení prodejních výsledků obsadil Hyundai v ČR za leden 2004 čtvrté místo v kategorii osobních vozů. V kategorii osobních a lehkých užitkových vozů získal dosud nejlepší umístění a obsadil 6. místo. (Praha) V lednu letošního roku si Hyundai Motor CZ stanovil cíl udržet se v první desítce a posílit svojí pozici na trhu. Rekordním umístěním na 6. místě v kategorii osobních a lehkých užitkových vozů svůj cíl výrazně překonal. Značka Hyundai tím získala v tomto období podíl na trhu 3,2%. Výsledky v jednotlivých kategoriích jsou rovněž vynikající. Za měsíc leden 2004 v prodejích osobních vozů je Hyundai již na 4. místě mezi všemi značkami prodávaných na českém trhu. Podíl na trhu OA za leden 2004 představuje 3,2 %. K těmto úspěchům výrazně přispěly i prodeje velmi žádaných modelů Santa Fe a Hyundai Getz. Model Santa Fe se ve své kategorii (terénní /SUV) umístil za leden 2004 na prvním místě. Tento výsledek je jen potvrzením toho, že image vozů Hyundai se stále zlepšuje a vozy jako Santa Fe vítězí mezi náročnou konkurencí. Rovněž prodeje úspěšného a žádaného modelu Hyundai Getz, nedávno posíleného o vznětový motor 1,5 CRDi , značně přispěly k celkovým výsledkům. Vůz Hyundai Getz se stal 2. nejprodávanějším dováženým vozem v segmentu B a to hned za vozem Ford Fiesta, čímž porazil svého dlouhodobého konkurenta Peugeot 206. Výsledky prodejů Hyundai Motor Company za leden 2004 (Seoul, Korea) Export vozidel Hyundai v lednu 2004 do zahraničí a výroba v zámořských výrobních závodech společnosti Hyundai dosáhly celkové hodnoty 100.809 vozů, což představuje nárůst o 5,3 procenta ve srovnání s lednem 2003. Z tohoto celkového počtu bylo 73.198 vozů dodáno z Koreje a 27.611 vozů bylo vyrobeno v zahraničí. Celkový domácí a zahraniční odbyt společnosti Hyundai v lednu 2004 tedy činil 138.278 vozů, což je o 11,6% více než v lednu 2003.
  • Tag : 2004, Tiskové zprávy