Hyundai se v ČR dostal do první desítky. Celoroční hodnocení výsledků za rok 2002. Hyundai si v ČR splnil svůj cíl. Dosáhl do první desítky a za celorok obsadil skvělé 9. místo. První místo ve své kategorii obsadil vůz Santa Fe. Hyundai Coupé získal třetí místo. V anketě Auto roku 2003 Hyundai Getz obsadil 3. místo. Přesně v momentě, kdy začala na českém trhu v dubnu 2001 působit společnost Hyundai Motor CZ, autorizovaný distributor vozů značky Hyundai, se prodej vozů této značky začal výrazně posouvat směrem nahoru. Za rok 2002 si Hyundai dal cíl dostat se s výsledky prodejů za celorok do první desítky. Tento cíl si Hyundai splnil a obsadil vynikající 9. místo. Toto umístění je zatím nejlepší za dobu působení značky Hyundai v České republice. Celkový nárůst prodejů se v roce 2002 zvýšil o téměř 95% v porovnání s výsledky za rok 2001. Směle můžeme tedy říct, že se jedná o největší nárůst na trhu mezi všemi automobilovými značkami za rok 2002. Tato čísla zahrnují jak vozy osobní, tak lehké užitkové. Výsledky v jednotlivých obdobích i kategoriích jsou rovněž skvělé. Za měsíc prosinec 2002 v prodejích osobních vozů Hyundai dosáhl 8. místa ze všech značek prodávaných na českém trhu. Podíl na trhu OA je za prosinec 2002 - 2,71 % . Navýšení pouze v této kategorii v porovnání za stejné období 2001 je 153,33%. K těmto úspěchům výrazně přispěly i prodeje velmi žádaných modelů jako Santa Fe a stále ještě novinky Hyundai Getz. Model Santa Fe se ve své kategorii (terénní /SUV) umístil za období 1-12/2002 na zlatém prvním místě. Tento výsledek je jen potvrzením toho, že image vozů Hyundai se stále zlepšuje a vozy jako Santa Fe vítězí mezi náročnou konkurencí a to jednoznačně. Rovněž prodeje úspěšného a žádaného modelu Hyundai Getz značně přispěly k celkovým výsledkům za celý loňský rok. Vůz Hyundai Getz rovněž dosáhl historického výsledku umístěním na 3. místě v prestižní české novinářské anketě Auto roku 2003. Tento výsledek je potvrzením odborné novinářské poroty o velmi dobrých kvalitách tohoto vozu. Hyundai Getz Vůz segmentu B, který je nabízen v ceně od 239.900,- Kč. Na výběr jsou verze s motory 1,1i, 1,3i Comfort, 1,3i Elegance a 1,6i Sport. Celkový poměr mezi užitnou hodnotou a cenou, kterou zákazník získá je vynikající. Navíc je na tento vůz poskytována záruka na 3 roky a to bez omezení počtu ujetých kilometrů a to již od momentu uvedení na trh 17.9.2002. Hyundai Santa Fe Vůz kategorie terénní/SUV, v ceně již od 699.9000 Kč a s možností odpočtu DPH (verze N1 a M1). Jedná se o vůz s jemným a elegantním designem, který uspokojí i ty nejnáročnější zájemce o výkonný, luxusně vybavený a přitom cenově příznivý terénní automobil s pohonem všech čtyř kol. Je nabízen ve verzích 2,4 (za cenu od 699.900) v případě verze s odpočtem DPH cena od 591.679 Kč. Dále je v nabídce benzínový motor 2,7i V6 a přeplňovaný vznětový čtyřválec 2,0 CRDi. Těmito prodejními výsledky, které se podařilo společnosti Hyundai Motor CZ dosáhnout na českém trhu, stejně tak jako dalšími obchodními a marketingovými aktivitami si značka Hyundai značně posílila svojí pozici na trhu a otevřela cestu k dalšímu posunu směrem nahoru na žebříčku automobilových společností a to ruku v ruce se zvyšováním svého image. Hyundai Motor CZ poskytuje od 1.1.2003 na všechny své vozy tříletou smluvní záruku a to bez omezení počtu ujetých kilometrů.
  • Tag : 2003, Tiskové zprávy