Hyundai v únoru obhájil 8. místo

Hyundai v únoru obhájil 8. místo Hyundai v únorových prodejích obhájil lednové skvělé 8. místo na žebříčku svazu dovozců. Zůstává tím tedy stále v první desítce. Hyundai Motor CZ pokračuje v rekordních prodejích. Za únor letošního roku obsadil 8. místo, stejně tak jako již měsíc předtím. Toto osmé místo je zatím nejlepší umístění značky na českém trhu od počátku jejího působení. Na toto místo se HMCZ posunul z prosincového devátého místa, stejného devátého místa, kterého dosáhl za celý rok 2002. V únoru tedy získala značka Hyundai podíl na trhu 3,3% v kategorii osobních a lehkých užitkových vozů a dosáhla tím zvýšení svých prodejů o 65%. Výsledky v jednotlivých kategoriích jsou rovněž velmi pozitivní. Model Hyundai Getz obsadil ve své třídě třetí místo s podílem 3,4% na trhu a to hned za modely Škoda Fabia a Peugeot 206. Rovněž třetí místo ve své řídě, získal populární sportovní model Hyundai Coupe. K prodejním úspěchům značky Hyundai v ČR v měsíci únoru výrazně přispěly i prodeje vozu Hyundai Getz (od 239.900 Kč), oceněného 3. místem v anketě Auto roku odbornou novinářskou porotou. Dalšími vozy, které se v minulém měsíci rovněž dobře prodávaly, byly oblíbené rodinné vozy Hyundai Accent (od 299.900 Kč) a Hyundai Elantra (od 349.900 Kč). V neposlední řadě svůj podíl na únorových prodejích měl i Hyundai Santa Fe, vůz pro volný čas. nahoru
  • Tag : 2003, Tiskové zprávy