Hyundai oslavil druhé narozeniny úspěšně

Hyundai oslavil druhé narozeniny úspěšně Právě před dvěmi lety převzala firma Hyundai Motor CZ zastoupení korejské automobilky Hyundai pro český trh. Během této krátké doby se značka Hyundai na žebříčku prodejnosti výrazně posunula, a to hned o 10 míst směrem nahoru. Aktuální prodejní výsledky značky Hyundai jsou stále vynikající. Značka se bezpečně drží v první desítce. Za měsíc březen letošního roku se Hyundai umístil na 9. místě s podílem na trhu 2,9% v kategorii osobních a lehkých užitkových vozů. Za období prvního čtvrtletí roku 2003 Hyundai obsadil celkově v kategorii osobních a lehkých užitkových vozů výborné 8. místo s tržním podílem 3,02% a 90% nárůstem prodejů oproti stejnému období loňského roku. Velký podíl na tomto ojedinělém úspěchu má bezesporu model Getz (nyní již od 234.900 Kč), který figuruje za první čtvrtletí na třetím místě v segmentu malých vozů, hned za domácí Škodou Fabia a Peugeotem 206. Nemalou měrou k těmto prodejním výsledkům rovněž přispěly i novinky značky Hyundai uvedené v minulém měsíci na český trh. Jedná se zejména o modernizovanou verzi rodinného vozu Hyundai Accent a nejprodávanější vůz kategorie SUV za rok 2002 Santa Fe s dieselovým motorem CRDi VGT s proměnlivý nastavováním lopatek turbodmychadla. Hyundai Motor Company zvýšila prodeje za 1. čtvrtletí 2003 o 7,1% Za období leden až březen 2003 prodala společnost Hyundai Motor Company na světových trzích 460.955 vozů, což představuje nárůst 7,1% v porovnání se stejným obdobím roku minulého. Z toho prodej na domácím korejském trhu činil 180.785 vozů a export 280.170 vozů.
  • Tag : 2003, Tiskové zprávy