Hyundai Off Road Day

Hyundai Off Road Day Poslední květnovou neděli 25. 5. se sjeli příznivci vozů Hyundai Santa Fe a Terracan na první Hyundai Off Road Day do Milovic. V tomto bývalém vojenském prostoru pro své klienty připravil Hyundai Motor CZ spolu se svými autorizovanými prodejci vozů, časopisem Off Road a společností 24hours agency sportovně společenský program na celý den. Za nádherného slunečného dne přijela na toto vojenské cvičiště dobrá třicítka naleštěných vozů. I když příjezdové cesty byly dobře značené a nikdo nezabloudil, posádky byly poněkud nedůvěřivé. Nejistota z nich spadla ve chvíli, kdy poznali, že o ně bude dobře postaráno. Vedle příjemné hudby a bohatě připraveného občerstvení každého osobně přivítal zástupce společnosti Hyundai Motor CZ a každému pečlivě vysvětlil, co jej čeká. Vznikla tak příjemná, téměř rodinná atmosféra. Po občerstvení a krátké prezentaci byly posádky připraveny odstartovat do závodu. Podle itineráře se kolem jedenácté vydaly za dobrodružstvím off roadu. Trať byla připravena tak, aby si majitelé vozů mohli vyzkoušet, že jejich miláčci nejsou jen na asfaltové silnice, ale umí se ohánět i v terénu. Na cca 15ti kilometrovém okruhu čekalo účastníky deset povinných zastavení, kde odborní instruktoři dohlíželi na plnění různých úkolů. Asi největší ohlas měl standardní trial (slalom mezi brankami v těžším terénu), projetí dráhy na čtyřkolce, výměna rezervního kola na přistaveném stařičkém vojenském UAZu a vrcholem byla jízda poslepu za pomoci navigace spolucestujících. Naštěstí byl na deskách itineráře napsán telefon na tvůrce tratě a tak zabloudivší cestovatelé mohli požádat o radu, kde že je ta správná cesta. Mnozí poznali, že jejich auta mohou jezdit přiměřeným terénem. Někteří nedávali pozor a tato nepozornost se odrazila na poškrábaném laku. Všichni se ale nakonec shodli, že to k tomu patří. Než vedení závodu vyhodnotilo výsledky, mohli se malé děti svézt na závodní dětské buggy a dospělí si mohli vyzkoušet jízdu v obrněném transportéru. Nakonec už zbývalo jen vyhlášení vítězů, předání pohárů a cen pro vítěze. Během loučení, kdy spokojení, opálení a zaprášení klienti s úsměvem odcházeli, projevili zájem o další obdobné setkání s Hyundai. Přílohy: fotografie z Hyundai Off Road Day (zip - 965 kB) nahoru
  • Tag : 2003, Tiskové zprávy