První místo pro Elantru a Sonatu

Tisková informace č. 32 ze dne 11. 11. 2003 První místo pro Elantru a Sonatu Automobilce Hyundai se daří výborně i na trhu vozů ve Spojených státech amerických. Kvalitu vozidel Hyundai podpořili svými pozitivními zkušenostmi i samotní američtí motoristé, kteří hlasovali v prestižním průzkumu o kvalitách svého vozidla. Průzkum s názvem Total Value Index™ (index celkové hodnoty) uskutečněný v USA společností Strategic Vision ze San Diega udělil nejvyšší hodnocení vozům Hyundai Elantra a Sonata za rok 2003. Průzkum hodnotí pocity kupujících, zda je zakoupený produkt hoden investovaných finančních prostředků, porovnává všechny ekonomické vlivy se zkušenostmi majitele vozu s kvalitou. Hyundai získal dvě první místa. V celkovém hodnocení Total Value Award (cena celkové hodnoty) Hyundai obsadil šesté místo a zaznamenal tak velký skok z jedenáctého místa v roce 2002. Vice-prezident Strategic Vision, Daniel Gorell, k průzkumu poznamenal: "Domácí (americké) značky si počínali slušně vzhledem k okamžitým ekonomickým vlivům jako je cena a záruka, avšak ve spolehlivosti, životnosti a otázce dalšího prodeje je předstihli importované značky. Právě proto se důvěra Američanů v domácí automobilky snižuje a ty musí sahat po stále větších bonusech, aby své vozy prodali" V uváděném průzkumu udělilo 63.000 kupujících nejlepší hodnoty vozům v těchto kategoriích: Malé vozy Kompaktní vozy Vozy střední velikosti Větší vozy Malé specializované kupé Střední specializované kupé Téměř luxusní vozy Luxusní vozy Kabriolet (##lt##$30.000) Roadster/Kabriolet (##gt##$30.000) Minivan Malá SUV Střední SUV Velká SUV Téměř luxusní SUV Luxusní SUV Kompaktní Pickup Plnohodnotný Pickup Pickup do náročných podmínek Hyundai Elantra Hyundai Sonata* Honda Accord Sedan Merkury Marauder Mini Cooper* Honda Accord Coupe* Audi A4 Sedan Lexus GS 300/430 Toyota Camry Solara Convertible Audi TT Roadster Honda Odyssey Honda Element Nissan Murano Toyota Sequoia* Lexus RX 300* BMW X5/Infinity FX (TIE) Subaru Baja Chevrolet Avalanche 1500 Dodge Ram 2500/3500 * Vítězové 2002 Total Value Award™ (Lexus RX 300 vyhrál kategorii Luxusních SUV v roce 2002; kategorie Téměř luxusních SUV byla zavedena až v roce 2003). Okamžitá ekonomika (hodnota za peníze, dostupnost, cena/navrhovaná dohoda, záruka a úroveň standardní výbavy) a očekávaná ekonomika (životnost, protihodnota v budoucnosti, ujeté kilometry, spolehlivost a nenáročnost na opravy) se dostávají do kalkulace Total Value Index™ (index celkové hodnoty). Všechny uvedené aspekty se posuzují v souvislosti s celkovými zkušenostmi zákazníků. "Zákazníci neměří hodnoty jen v dolarech a centech", říká Dardel Edwards, prezident Strategic Vision. "Jde jen o to, co dostanete za své peníze". Takto se hodnota nedá vypočítat bez kvality, do které patří i citová odezva. Do studie se zapojili lidé, kteří svá nová vozidla koupili v období od října 2002 do března 2003. V době, kdy se zapojili do průzkumu, své vozidlo vlastnili nejméně 90 dní. Všechny hodnocené vozy musely být modely roku 2003. Strategic Vision je jednou z prvních společností, které s prováděním výzkumů začali. Hodnotí spokojenost zákazníků podle vlastních definicí klienta: celková zkušenost z vlastnictví spojená s emocionální odezvou. Společnost sestavuje Total Duality Index™ (index celkové kvality) od roku 1995 a Total Value Index™ (index celkové hodnoty) od roku 1996. V hodnocení Total Qulity Awards získal Hyundai Santa Fe první místo v kategorii malých SUV.
  • Tag : 2003, Tiskové zprávy