Hyundai dosáhl prodejního rekordu v roce 2001

09.01.2002
Hyundai dosáhl prodejního rekordu v roce 2001 V uplynulém roce prodala společnost Hyundai Motor nejvyšší počet vozů ve své historii, když se celkové prodeje vyšplhaly na 1 598 985 automobilů. V porovnání s rokem 2000 tak narostl odbyt o více než 4 procenta z původního počtu 1 533 155 prodaných vozů. Hyundai Motor vyvezla v loňském roce celkem 892 301 vozů, tj. o jedno procento více než v roce 2000, kdy bylo exportováno 886 485 vozů. Domácí prodej v Koreji narostl o 9,3 procent a činil v uplynulém roce 706 684 aut. Česká republika Prodejní výsledky za rok 2001 zcela zřetelně potvrzují rostoucí oblibu vozů Hyundai mezi českými zákazníky. S celkovým počtem 1 736 prodaných automobilů se Hyundai umístil na 16 místě s tržním podílem 1,05%. Ve srovnání s rokem 2000 to znamená nárůst o 30 procent (prodáno bylo 1 342 vozů). Domácí prodej zaznamenal růst ve všech hlavních segmentech. Osobních automobilů Hyundai se prodalo 1 463, tedy o 20 procent více než v předešlém roce a prodej lehkých užitkových vozů vzrostl o 38 procent na celkem 132 vozů. Největší oblibě se Čechách těšily Accent a Elantra, v ostatních kategoriích nové SUV Santa Fe a lehký užitkový vůz H-1. Přes 70 procent prodejů značky Hyundai se přitom realizovalo v období od května 2001, kdy se výhradním importérem pro Českou republiku stala společnost HYUNDAI Motor CZ s.r.o. Novinky v roce 2001 V letošním roce nabídne Hyundai hned několik novinek. Oficiálního uvedení na český trh se dočká nové Coupé a offroad Terracan a také Accent se představí ve výrazně modernizované podobě. Stěžejní událostí roku však bude podzimní uvedení na trh zcela nového malého vozu B-segmentu. Tento vůz, zatím známý pod jménem TB (Think Basic), bude oficiálně představen na jarním ženevském autosalónu.
  • Tag : 2002, Tiskové zprávy