Oficiální vyjádření Hyundai Motor Company k výstavbě závodu v ČR

30.01.2002
Oficiální vyjádření Hyundai Motor Company k výstavbě závodu v ČR Hyundai Motor Company (HMC) se znepokojením sleduje informace o údajném budování výrobní kapacity na území České republiky, které se objevily v českém tisku. Podle vyjádření mluvčího HMC Stephena Kitsona se vedení společnosti v dlouhodobém horizontu sice zajímá o potenciální lokality jak v Evropě tak ve Spojených státech, nicméně tato jednání v žádném případě nedospěla k finální dohodě. Hyundai Motor Company zároveň neučinila žádné závazné rozhodnutí postavit výrobní závod stejně jako nebylo rozhodnuto o místě, kde by závod mohl stát. V současné době nemá HMC žádné konkrétní plány na výstavbu závodu ani v České republice, ani v jiném regionu Evropy. Společnost Hyundai Motor Company důrazně prohlašuje, že informace o úspěšném jednání s představiteli jakékoliv státu o výstavbě závodu se nezakládají na pravdě. HMC ani v žádném regionu nezahájila detailní průzkum, který takovému rozhodnutí musí logicky předcházet.
  • Tag : 2002, Tiskové zprávy