Prodeje Hyundai v lednu o třetinu vyšší než loni

Tisková informace č. 5 ze dne 12. 2. 2002 Prodeje Hyundai v lednu o třetinu vyšší než loni Celkem 134 vozů značky Hyundai se prodalo v České republice během prvního měsíce letošního roku. A tak zatímco celkový český automobilový trh zaznamenal v lednu propad o 12%, značka Hyundai se svým lednovým prodejním výsledkem dosáhla nárůstu o 37% v porovnání se stejným obdobím roku 2001. Od jara loňského roku, kdy zastoupení značky Hyundai na českém trhu převzal nový importér, společnost HYUNDAI Motor CZ, prodeje stále rostou. Jen za loňský rok dosáhl Hyundai 29% nárůstu prodejů ve srovnání s rokem 2000 a letošní lednový výsledek tuto rostoucí tendenci jasně potvrzuje. „Naším cílem je vrátit značku Hyundai do povědomí českých spotřebitelů. Hyundai dnes nabízí skutečně spolehlivé a moderní vozy s vysokým standardem výbavy, a přitom za rozumné ceny,“ řekl Richard Kopečný, generální ředitel společnosti HYUNDAI Motor CZ. „V letošním roce nabídneme hned tři zajímavé novinky v naší modelové řadě, které si zcela určitě najdou své zákazníky na českém trhu“, uvedl Kopečný. V březnu přijde do prodeje nový off-road Terracan a v dubnu bude následovat česká premiéra sportovního Coupe. Hlavní událostí letošního roku bude představení zcela nového malého vozu v B-segmentu známého zatím pod označením TB (Think Basic), které je plánováno na podzim. Vynikající lednové prodejní výsledky zaznamenala Hyundai Motor Company celosvětově, když celkem prodala 142 791 automobilů, tedy téměř o 40% více než v lednu 2001, kdy prodej činil 102 565 vozů. Úspěšný prodej vozů Hyundai je bezpochyby ovlivněn stoupajícím zájmem o celý výrobní program jak na domácím korejském, tak také na zahraničních trzích. V lednu činil domácí prodej 65 367 vozů, což představuje nárůst o 55% ve srovnání se stejným obdobím loňského roku a vyvezeno bylo celkem 77 424 vozů Hyundai, tj. o 28% více než v lednu 2001.
  • Tag : 2002, Tiskové zprávy