Hyundai Motor Company neustále zvyšuje prodeje

Tisková informace č. 13 ze dne 12. 09. 2002 Hyundai Motor Company neustále zvyšuje prodeje Globální hodnocení prodejních výsledků Hyundai Motor Company (HMC) Hyundai Motor Company i nadále pokračuje v rekordních prodejích. V srpnu 2002 se na celém světe podařilo prodat 156.321 vozů značky Hyundai, což představuje nárůst 0,4% oproti srpnu loňského roku. Velký podíl na tomto výsledku mají především velmi dobré prodejní výsledky novinky v B segmentu - vozu Hyundai Getz a již tradičně dobré prodeje Accenta, Sonaty a největšího modelu Hyundai, limuzíny Equus. Za období leden až srpen 2002 našlo své zákazníky ve všech světadílech rekordních 1.126.760 vozů Hyundai. Při srovnání se stejným obdobím loňského roku jde o 6% nárůst a je zřejmé, že po roce 2001 bude letošní rok znamenat další rekordní zápis do historie značky Hyundai. Hyundai na trhu USA Značný nárůst prodejů zaznamenává značka Hyundai i na náročném severoamerickém trhu. Hyundai Motor America (HMA) poprvé ve své historii prodal v USA za jediný měsíc přes 40.000 vozů, konkrétně se podařilo v srpnu 2002 prodat 40.266 vozů a srpen se tak stal 19. měsícem v řadě, kdy Hyundai v USA zaznamenává prodejní rekordy. Za období leden až srpen 2002 HMA prodal celkem 267.079 vozů této značky a zvýšil tak své prodeje ve srovnání s prvními osmi měsíci roku 2001 o úctyhodných 16%. Na rekordních výsledcích mají největší podíl modely Elantra, Sonata, Santa Fe a Accent. Hyundai v České republice Ani Hyundai Motor CZ (HMCZ), importér vozů Hyundai na tuzemský trh, nezůstává pozadu a za období leden až srpen letošního roku zaznamenal na domácím trhu meziročně největší nárůst prodejů ze všech značek , a to o 103%, což představuje prodej 1.940 nových osobních a lehkých užitkových vozů Hyundai. Navíc na 18. září je naplánováno dlouho očekávané zahájení prodeje nejnovějšího přírůstku do široké modelové řady Hyundai, moderního vozu B segmentu Hyundai Getz, který zcela určitě zajistí další zvýšení prodejů vozů značky Hyundai v České republice.
  • Tag : 2002, Tiskové zprávy