Světová premiéra zcela nového modelu i10 N Line na Frankfurtském autosalonu 2019

10.09.2019
  • Zcela nový i10 je po modelech i30, i30 Fastback a Tucson čtvrtý Hyundai, uvedený na trh ve verzi N Line
  • Více než nový vzhled: stylistické prvky N Line v interiéru a exteriéru jsou doplněny novým motorem
  • Hyundai N Line nabízí napříč produktovou řadou dynamickou výbavu pro ještě větší potěšení z jízdy

Hyundai Motor po nedávném představení zcela nového modelu i10 oznámil, že rozšíří své portfolio modelů N Line o zcela novou verzi i10 N Line, která právě debutuje na mezinárodním autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu nad Mohanem. Nová varianta kombinuje dynamický design, komplexní konektivitu a vyspělou bezpečnost zcela nového modelu i10 se sportovním charakterem a stylem výbavové linie N Line. Zcela nový i10 N Line bude v Evropě k dispozici od léta 2020.

Zcela nový i10 N Line je čtvrtým modelem značky Hyundai s tímto dynamickým stupněm výbavy. Po úspěšném uvedení výbavové linii N Line pro model i30 v roce 2018 následoval ve verzi N Line také i30 Fastback a začátkem letošního roku Tucson. Nejnovější model značky Hyundai je poháněn exkluzivním motorem 1.0 T-GDi, který poskytuje ještě vyšší úroveň jízdních výkonů.

„Model i10 N Line přichází s ještě dynamičtějším vzhledem, který je inspirován vysokovýkonnými automobily naší značky Hyundai N,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt. „Výbavová linie N Line se v loňském roce stala důležitou součástí naší modelové strategie a máme velkou radost, že můžeme nabízet sportovní výbavu N Line také našim zákazníkům, kteří si kupují model i10.“

Dynamický a sportovní vnější design

Stejně jako u zcela nového modelu i10 se dynamický a elegantní design zcela nové verze i10 N Line vyznačuje kontrastem mezi oblými povrchy a ostrými liniemi. Mezi vylepšení vnějšího designu patří nově navržené nárazníky a maska chladiče, které vozu dodávají ještě dynamičtější vzhled, připomínající originální i30 N. Exkluzivní 16“ kola z lehké slitiny a světla LED pro denní svícení umocňují osobitý design zcela nového modelu i10 N Line a zvýrazňují jeho sportovní charakter.

Mezi další exkluzivní stylistické prvky zcela nového modelu i10 N Line patří logo N Line, modelové označení i10 s červeným písmem, spodní ochranný panel předního nárazníku a zadní difuzor. Zákazníci mají na výběr celkem 6 barev karoserie, které lze na přání kombinovat s barevně odlišenou střechou.

Detaily interiéru, inspirované motoristickým sportem

Uvnitř vozu čeká cestující atmosféra, připomínající interiéry sportovních automobilů. K ní přispívají mimo jiné prvky, jako jsou volant a řadicí páka s logem N, červené rámečky výdechů ventilační soustavy a kovové pedály. Sportovní sedadla nabízejí ještě větší oporu pro precizní sportovní jízdu. Podobně jako standardní i10 nabízí i sportovní verze mladistvý styl a praktická řešení bez kompromisů v oblasti komfortu.

Exkluzivní motor 1.0 T-GDi pro radost ze sportovní jízdy

Zcela nový i10 N Line nabízí exkluzivní tříválec 1.0 T-GDI s nejvyšším výkonem 74 kW (100 k) a maximálním točivým momentem 172 Nm. Alternativou je čtyřválec 1.2 MPi s nejvyšším výkonem 62 kW (84 k) a maximálním točivým momentem 118 Nm. Oba motory se dodávají s pětistupňovou mechanickou převodovkou.

Technické údaje *

Motor 1.0 T-GDi (i10 N Line)

Konstrukce

Tříválec T-GDi

Nejvyšší výkon (kW/k)

Nejvyšší točivý moment (Nm)

172

Převodovka

5stupňová mechanická (5MT)

Předběžné emise CO2 EU 2.0 (g/km)

není dosud k dispozici

Předběžné emise CO2 WLTP (g/km)

není dosud k dispozici

Motor 1.2 MPi

Konstrukce

Čtyřválec MPi

Nejvyšší výkon (kW/k)

Nejvyšší točivý moment (Nm)

118

Převodovka

5stupňová mechanická (5MT)/5stupňová automatizovaná (5AMT)

Nejvyšší rychlost (km/h)

Zrychlení z 0 na 100 km/h (s)

12,6/15,8

Předběžná kombinovaná spotřeba paliva EU 2.0 (l/100 km)

4,7/4,7

Předběžná kombinovaná spotřeba paliva WLTP (l/100 km)

5,3/5,5

Předběžné emise CO2 EU 2.0 (g/km)

Předběžné emise CO2 WLTP (g/km)

Převodové poměry

1.2 MPi

1.0 T-GDi

4místná verze

5místná verze

4/5místná verze

5MT

5AMT

5MT

1. stupeň

2. stupeň

3. stupeň

4. stupeň

5. stupeň

Stálý převod

Podvozek

Konstrukce náprav

Vpředu

Vzpěry McPherson

Vzadu

Vlečená ramena spojená torzně poddajnou příčkou

Odpružení

Vpředu

Vinuté pružiny, doplněné plynovými tlumiči

Vzadu

Vinuté pružiny, doplněné plynovými tlumiči

Řízení

Druh

hřebenové řízení s elektrickým posilovačem

Počet otáček volantu mezi rejdy

Poloměr otáčení (m)

36

Zavazadlový prostor

252

* Údaje jsou předběžné a nebyly dosud homologovány, proto se mohou ještě změnit. Specifikace se mohou na jednotlivých trzích, resp. v jednotlivých regionech lišit.