Modernizovaný Hyundai i40 přichází se svěžím designem přídě a novými bezpečnostními prvky

12.10.2018
  • Sedany a kombi segmentu D, Hyundai i40, nyní dostávají modernizovaný design a bohatší bezpečnostní výbavu
  • Svěží design přídě s charakteristickou kaskádovitou maskou chladiče značky Hyundai
  • Modernizovaný soubor bezpečnostních prvků zahrnuje asistenta pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist)
  • Model i40 je nyní k dispozici s novým vznětovým motorem Smartstream 1,6 litru a paletou dalších motorů, která kompletně splňuje emisní normu Euro 6d Temp

Hyundai Motor představuje modernizovaný model i40 s vylepšeným designem, novými bezpečnostními prvky a modernizovaným poháněcím ústrojím. Svěží vzhled a rozšířená výbava zvyšují atraktivitu modelu i40 pro evropské zákazníky. Modernizované motory splňují již nyní nejpřísnější současnou emisní normu Euro 6d Temp, která vstoupí v platnost až od 1. září 2019. Vylepšený model i40 je nabízen v karosářských variantách sedan a kombi.

Elegantní styl se svěžím vzhledem

Hyundai i40 se vyznačuje komfortním vnitřním prostorem pro cestující a zavazadla. Vylepšený design je v segmentu D ztělesněním svěžesti a modernosti. Ladná a dynamická silueta umocňuje výrazný vzhled nové přídě s novou kaskádovitou maskou chladiče, která je rodinnou identitou značky Hyundai. Elegantní profil završují nová 18“ kola z lehké slitiny, která pro zákazníky rozšiřují výběr 16“ a 17“ kol z lehké slitiny, převzatých od předchůdce.

Pro model i40 jsou rovněž nabízeny dvě nové barvy interiéru: červená Merlot a kombinace šedé a černé. Zákazníci si mohou nyní vybrat celkem čtyři barevné varianty včetně černé a béžové. Kompletní čalounění kůží se dodává ve všech barvách. Čalounění tkaninou může být černé nebo béžové. S barvou sedadel jsou sladěna na přání dodávaná kontrastní ozdobná obložení ve výplních dveří, která přispívají k elegantnímu a klidnému stylu interiéru. V šedo-černém interiéru jsou kombinovány černé výplně dveří a oranžové ozdobné prvky. Interiér v odstínu červená Merlot disponuje šedým prošíváním a ozdobnými prvky uprostřed výplní dveří v odstínu Merlot. Přístrojová deska má navíc ozdobné obložení s elegantním metalickým síťovým vzorem, který vylepšuje elegantní vzhled interiérů v odstínech červená Merlot a šedá.

Nové prvky aktivní bezpečnosti

Hyundai i40 je nyní pro komfortní a bezpečnou jízdu vybaven souborem asistenčních systémů a prvků aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense. Asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) upozorňuje řidiče na nouzové situace a v případě potřeby autonomně brzdí. FCA využívá kameru a pracuje ve třech krocích: Nejprve řidiče upozorní vizuálně i akusticky, a v závislosti na úrovni rizika kolize brzdí, nebo využije maximální brzdnou sílu, aby zabránil kolizi, resp. minimalizoval škody, je-li kolize neodvratitelná. Systém se aktivuje, pokud zaznamená vozidlo vpředu, jedoucí rychlostí 10 km/h nebo vyšší.

Nová hospodárná poháněcí ústrojí

Hyundai modernizoval paletu poháněcích ústrojí s cílem optimalizovat provozní vlastnosti, zvýšit hospodárnost a splnit novou emisní normu Euro 6d Temp. Hyundai i40 je nyní k dispozici s nově vyvinutým vznětovým motorem Smartstream 1,6 litru ve dvou výkonových verzích. Standardní varianta poskytuje nejvyšší výkon 85 kW/115 k a maximální točivý moment 280 N.m, a to ve spojení s 6stupňovou mechanickou převodovkou (6MT) (kombinovaná spotřeba paliva po přepočtu na metodiku EU: 4,6 – 4,3 l/100 km; kombinované emise CO2 po přepočtu na metodiku EU: 120 – 113 g/km). Ještě více potěšení z jízdy poskytuje výkonnější varianta vznětového motoru Smartstream 1,6 litru, vyladěná na 100 kW/136 k a 320 N.m. Tuto jednotku mohou zákazníci objednávat buď s hospodárnou 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou (7DCT) (kombinovaná spotřeba paliva po přepočtu na metodiku EU: 4,7 – 4,3 l/100 km; kombinované emise CO2 po přepočtu na metodiku EU: 123 – 112 g/km), nebo s převodovkou 6MT (kombinovaná spotřeba paliva po přepočtu na metodiku EU: 4,6 – 4,3 l/100 km; kombinované emise CO2 po přepočtu na metodiku EU: 122 – 114 g/km). Konstrukce motorů Smartstream vylepšuje provozní vlastnosti a snižuje spotřebu paliva v reálném provozu.

Hyundai i40 se alternativně dodává se zážehovým motorem 1,6 litru (kombinovaná spotřeba paliva po přepočtu na metodiku EU: 6,7 – 6,2 l/100 km; kombinované emise CO2 po přepočtu na metodiku EU: 153 – 142 g/km). Motor GDI 1,6 litru o výkonu 100 kW/136 k je kombinován s šestistupňovou mechanickou převodovkou. Kompletní paleta motorů modelu i40 splňuje nové emisní normy Euro 6d Temp.

Údaje spotřeby paliva a emisí CO2

Vznětové motory