Hyundai Kona a i30 Fastback získaly prestižní ocenění iF Design Award

19.02.2018
  • Hyundai Kona a i30 Fastback zvítězily v kategorii automobilového produktového designu
  • iF Design Award popáté v řadě oceňuje designérský styl značky Hyundai
  • Odbornou porotu přesvědčil progresivní design modelu Kona, i30 Fastback bodoval svou elegancí

Modely Hyundai Kona a Hyundai i30 Fastback zvítězily v letošní soutěži iF Design Award, a připsaly si tak již krátce po svém uvedení na trh první úspěch v oblasti designu.

Lifestylové SUV a elegantní kupé se splývavou zádí ztělesňují nový designérský styl značky, který hned dvakrát přesvědčil třiašedesátičlennou mezinárodní odbornou porotu. Renomované designérské ocenění získaly oba modely Hyundai v kategorii „produktový design – automobily“. Po modelu i20, sportovním sedanu Genesis, kompaktním SUV Tucson a modelové řadě i30 obdržela značka Hyundai toto prestižní ocenění již popáté v řadě.

„Jsme hrdí, že v letošním roce přesvědčily porotu hned dva modely značky Hyundai. Tato ocenění, ale také skutečnost, že design je od roku 2013 u našich zákazníků důvodem číslo jedna pro koupi našich modelů, ukazují, že je náš designérský styl přijímán pozitivně – ve zvláštní míře to pak platí pro naše nejnovější produkty Kona a i30 Fastback,“ říká Markus Schrick, ředitel společnosti Hyundai Motor Deutschland.

Hyundai Kona přesvědčil nezávislou odbornou porotu svým progresivním charakterem a harmonickým designérským stylem značky. Lifestylové SUV nabízí navíc mnoho různých možností individualizace interiéru, které propůjčují SUV segmentu B velmi originální design.

Zatímco Hyundai Kona přináší svým lifestylovým charakterem nové impulzy do segmentu SUV, zaujímá elegantní i30 Fastback okamžitě vrcholné postavení v kompaktní třídě. Jako pětidveřové kupé rozšiřuje modelovou řadu Hyundai i30 o stylově orientovanou variantu, která dokáže bodovat i u odborné poroty. Nižší kaskádovitá maska chladiče u kupé vůz v porovnání s pětidveřovým hatchbackem i30 vizuálně rozšiřuje a společně s markantní zádí umocňuje dynamicky sportovní dojem.

Oba modely Hyundai se prosadily v silné konkurenci. Porotci je k ocenění vybrali z 6400 přihlášených produktů z 54 zemí. Slavnostní předání ocenění se uskuteční 9. března 2018 v Mnichově.

Ocenění iF DESIGN AWARD uděluje jednou ročně nejstarší nezávislá designérská instituce na světě iF International Forum Design GmbH v Hannoveru.

Soutěž iF DESIGN AWARD

Již 65 let je iF DESIGN AWARD globálně uznávanou obchodní značkou, oceňující a propagující design nejvyšší úrovně. Značka iF se na mezinárodní scéně etablovala jako symbol vynikajících výkonů v oblasti designu. iF DESIGN AWARD patří mezi nejdůležitější designérská ocenění na světě, které je udělováno