Hyundai představí nový vůz s vodíkovým pohonem

05.01.2018

Hyundai Motor připravil pro letošní veletrh spotřební elektroniky CES 2018 velké překvapení. Na tradiční největší přehlídce svého druhu, která se koná v Las Vegas, představí nové vozidlo poháněné elektřinou z vodíkových palivových článků.

Novinka je vybavena špičkovými technologiemi Advanced Driver Assistance System (ADAS) a vůz je tak dalším přírůstkem do rodiny vozidel Hyundai s ekologickým pohonem. Automobilka tímto krokem pokračuje v naplňování své vize čisté mobility na celém světě.

Společně s vylepšenou technologií získávání energie z vodíkových palivových článků, jejichž jedinou odpadní látkou je čistá voda, Hyundai představí i nový způsob rozpoznávání a ovládání hlasem či gesty. Součástí tohoto systému má být například inteligentní propojení vozu s domem.

Tisková konference Hyundai se uskuteční 8. ledna v Mandalay Bay (Level 2, Oceanside C) v 15:00 PST. Celý průběh konference bude možné sledovat živě na kanálu YouTube: https://youtu.be/dbiFJP1eD18. Na tiskové konferenci se mimo jiné představí i generální ředitel společnosti Aurora Chris Urmson, který přiblíží detaily společného výzkumu a vývoje technologie autonomního řízení.