Hyundai představí veřejnosti na frankfurtském autosalonu premiérově tři modely

04.09.2017

Na 67. Mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu představí Hyundai Motor veřejnosti tři novinky. Vysoce výkonný Hyundai i30 N, elegantní pětidveřové kupé i30 Fastback a subkompaktní SUV Kona. Veřejná premiéra zmíněných třech modelů je navíc v podstatě domácí událostí, protože automobilka má v Německu své vývojové centrum a sídlí zde konstrukční, technické a zkušební centrum Hyundai Motorsport.

Tisková konference Hyundai Motor proběhne v úterý 12. září v 12:55 hod. Na stánku Hyundai v hale 8, stánku C 29.

„S novými vozy Hyundai i30 N, i30 Fastback a zcela novým SUV KONA představujeme širokou škálu nových modelů a inovativních technologií, které vycházejí vstříc potřebám našich zákazníků," říká Thomas A. Schmid, výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe.

Hyundai i30 N je prvním členem řady vysokovýkonných modelů N. Model i30 N je zcela nově vyvinutým vozem, postaveným na základě nové generace modelové řady i30, který poskytne řidiči maximální potěšení z jízdy v každodenním provozu na silnicích, i na závodním okruhu. Hyundai i30 N poskytuje nejvyšší úroveň preciznosti, ovladatelnosti, bezpečnosti i odolnosti a současně mimořádné sportovní výkony, spolu s maximální radostí z jízdy. Nejmodernější vysokovýkonná technika zároveň také zaručuje vysoký jízdní komfort pro klidnou jízdu. První model N společnosti Hyundai Motor představuje nejlepší nabídku ve svém segmentu i z hlediska nejdůležitějších sportovních funkcí, které si může řidič individuálně aktivovat v závislosti na svých požadavcích a náladě.

Hyundai i30 Fastback má sofistikovanou siluetu s typickými dynamickými proporcemi sportovního kupé díky elegantně klesající linii střechy, dlouhé kapotě a svalnatě tvarované karoserii. Štíhlá kabina je posazena na širokém tělese karoserie a celkový dojem umocňují široké podběhy kol, které propůjčují vozu pevný postoj. Pomocí klasických postupů v oblasti automobilového designu byla střecha snížena o 25 milimetrů v porovnání s pětidveřovým modelem i30, což ještě více zvýrazňuje pocit stability vozu na silnici, zlepšuje aerodynamiku a zanechává dramatický dojem.

Úplně nový vůz KONA je SUV s odvážným a progresivním designem, prémiovými prvky a nejnovějšími bezpečnostními technologiemi. Model nabízí elegantní, ostrý design s plně LED dvojitými světlomety, dvoutónovou střechou a výběrem deseti výrazných barev exteriéru. Nové SUV nabízí na přání i pohon všech kol a automatickou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku. Nové SUV Kona plně vyjadřuje životní styl moderních zákazníků.

Projekt i30 N TCR, první projekt společnosti Hyundai Motorsport určený speciálně pro závodní dráhu, již přitáhl pozornost při svém veřejném debutu na nedávném šampionátu ADAC TCR v Německu. Na autosalonu ve Frankfurtu bude i30 N TCR představen poprvé širšímu publiku. Závodní vůz je kompletně postavený podle regulí TCR, které byly zavedeny v roce 2015. Model i30 N TCR je navržen tak, aby se mohl účastnit rostoucího počtu národních a mezinárodních šampionátů, vypsaných pro kategorii TCR V souladu s platnými předpisy TCR bude vůz poháněn dvoulitrovým turbodmychadlem přeplňovaným motorem Hyundai vybaveným šestistupňovou převodovkou. Obsah palivové nádrže bude 100 litrů.

Práce na konstrukci vozu začaly v Hyundai Motorsport loni v září. Vývoj a konstrukce kompletně probíhá v sídle týmu v německém Alzenau. Nový projekt tak navazuje na práci zákaznického oddělení, které vyvinulo soutěžní model nové generace i20.