Hyundai i30 N TCR míří na 24hodinovku do Misana

26.06.2017

Projekt příprav a testování nového modelu z dílny týmu Hyundai Motorsport určený pro okruhové závody TCR chystá premiérové veřejné představení. Tým inženýrů společně s partnery z vývojářské společnosti BRC pokračuje v testovacích jízdách, tentokrát 7. a 9. července v Touring Car Endurance Series 24H v Misanu v Itálii.

Hyundai i30 N TCR míří na 24hodinovku do Misana

Okruhový speciál se o červencovém víkendu poprvé objeví pod svým oficiálním jménem Hyundai i30 N TCR a doplní tak modelovou řadu vysokovýkonnostních vozů s označením N. Stejně jako model i30 N prošel i model i30 N TCR rozsáhlým testovacím procesem, aby se k zákazníkům na začátku letošního prosince dostalo to nejlepší.

Po úspěšném absolvování testů ve Španělsku a Itálii bude model TCR cestovat do Misana a Hyundai Motorsport tak bude mít možnost vyzkoušet jízdu v prostředí, které se v běžných zkušebních podmínkách nedá snadno napodobit.

Nových zkušební příležitosti je třeba využít

Tým využije možnosti dlouhé jízdy v závodním režimu k testování opotřebení pneumatik a brzd. Závod také prověří systém doplňování paliva v boxech, noční jízda nabídne příležitost odzkoušet nastavení světel a reakci vozu při snižující se teplotě.

Zatím ještě nehomologovaný vůz nebude součástí konkrétní třídy v TCR závodě. Namísto toho bude zařazen do skupiny GT4.

Cílem týmu není dosáhnout co nejlepšího umístění, ale spíše vyzkoušet, jak se auto chová za různých podmínek. „Účast Hyundai i30 N TCR na čtyřiadvacetihodinovce v Misanu je pro nás jedinečnou příležitostí otestovat náš speciál v  prostředí závodu. Zaměříme se na různé aspekty a chování vozu v rozdílných podmínkách přes den a v noci,“ uvedl manažer oddělení závodních vozů Hyundai Motorsport Andrea Adamo.