Hyundai v datech a číslech

28.02.2010
Tisková zpráva č. 11 ze dne 2. 3. 2010 (Ženeva) Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, je součástí skupiny Hyundai-Kia Automotive Group, která je od roku 2007 pátým největším výrobcem automobilů na světě a zahrnuje přes dvacet dceřiných společností a přidružených organizací působících v různých oborech automobilového průmyslu. Automobilka Hyundai Motor, která vyvezla svůj první automobil vlastní konstrukce (Pony) v roce 1976, vyváží dnes více než jeden milion velmi kvalitních vozidel všech kategorií - od sedanů přes SUV a užitkové automobily až po autobusy. Společnost Hyundai Motor prodala na globálním trhu v roce 2009 přibližně 3,1 milionu vozů, což bylo o 11,7 % více než v roce 2008. Hyundai Motor, největší výrobce automobilů v Jižní Koreji, prodal v roce 2009 na korejském trhu 701 469 osobních vozů a dosáhl tak tržního podílu přibližně 50 %. Vozidla značky Hyundai se prodávají ve 193 zemích prostřednictvím 6000 dealerství a showroomů. V roce 2009 bylo na exportních trzích prodáno přibližně 2,4 milionu vozů. Stáhnout celou tiskovou zprávu ve formátu PDF ( PDF, 306 kB )
  • Tag : 2010, Tiskové zprávy