Hyundai v Ženevě představí i-flow

17.02.2010
Tisková zpráva č. 9 ze dne 18. 2. 2010 Hyundai představí senzační koncept další evoluce designu „fluidního tvarování“ Tisková konference Hyundai, úterý 2. března ve 14:15 v hale 1 Ve světové premiéře odhalí 2. března na letošním mezinárodním autosalonu v Ženevě automobilka Hyundai zcela novou koncepční studii, která odkrývá roušku nad designem připravovaného sedanu pro segment D. Na přiloženém snímku je první letmý nástin vzhledu konceptu nazvaného i-flow. Koncept i-flow byl navržen evropským designérským střediskem v německém Rüsselsheimu a svým pozoruhodným vzhledem, který je další evolucí nového designérského jazyka „fluidních ladných tvarů“ společnosti Hyundai, upoutá bezesporu velkou pozornost. Název i-flow odkazuje na mimořádně aerodynamické a plynulé tvary přitažlivé koncepční studie a zároveň si zachovává předponu „i“ z již zavedeného značení modelů Hyundai. Hyundai i-flow využívá celou řadu nových technologií chemického koncernu BASF, který dodal například inovativní lehké materiály nebo solární články, a tím přispěl ke snížení hmotnosti a zlepšení energetické účinnosti. Ženevský autosalon bude pro Hyundai také příležitostí k předvedení novinek z ekologického vývojového projektu Blue DriveTM. Společnost Hyundai si stanovila za cíl dosáhnout v globálním měřítku vedoucího postavení v oblasti technologií pro ochranu životního prostředí. Vyvíjí proto celou řadu nových modelů a konceptů, s cílem dosáhnout u nových vozů Hyundai prodávaných v Evropě dalšího snížení emisí. Koncept i-flow bude v Ženevě středem pozornosti společně s modelem ix35. Nové vzrušující SUV pro segment C se začne v Evropě prodávat na jaře. V České republice bude prodej zahájen již 1. března. Návštěvníci autosalonu se budou moci podrobně seznámit s vozem, od něhož Hyundai očekává, že způsobí revoluci v segmentu SUV. Podrobnější informace o novinkách Hyundai budou zveřejněny před zahájením Ženevského autosalonu a budou k dispozici v expozici značky Hyundai. Tisková konference společnosti Hyundai se uskuteční v úterý 2. března ve 14:15 v hale 1.
  • Tag : 2010, Tiskové zprávy