Hyundai slavnostně otevřel továrnu v Nošovicích

29.09.2009
Tisková zpráva č. 41, 25. září 2009 Slavnostní zahájení výroby v závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích v České republice Investice ve výši 1 miliardy € Do roku 2011 produkce 300.000 vozů ročně a 11.000 pracovních míst Prodeje Hyundai i30 a i30cw na českém trhu Společnost Hyundai Motor Company, největší jihokorejský výrobce automobilů, včera oficiálně otevřela svůj výrobní závod v Nošovicích v České republice, do kterého investovala celkem 1 miliardu EUR. Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), společnost stoprocentně vlastněná svou mateřskou společností Hyundai Motor Company v Soulu, zahájila hromadnou výrobu v listopadu minulého roku. Současně disponuje výrobní kapacitou 200.000 vozů ročně, přičemž do roku 2011 dojde k nárůstu na konečných 300.000. Výrobu v závodě zahájila produkce cenami ověnčeného modelu třídy C – Hyundai i30 ve verzi hatchback. V únoru tohoto roku byl do výroby uveden také vůz i30cw (kombi). Třetím modelem, který bude sjíždět z výrobních linek v HMMC, bude víceúčelové vozidlo třídy B Kia Venga, jehož produkce bude zahájena v průběhu posledního čtvrtletí roku 2009. Čtvrtý model rozšíří výrobní rejstřík v roce 2011, kdy zároveň dojde ke zvýšení kapacity na 300.000 vozů ročně a výroba bude probíhat ve třísměnném provozu. Dokončením českého závodu si společnost zajistila výrobní základny na všech hlavních trzích včetně USA, Číny, Indie a Turecka. Tato celosvětová výrobní síť bude schopna rychleji a efektivněji dodávat zákazníkům po celém světě vozy té nejlepší kvality. “Díky našemu globálnímu výrobnímu systému se budeme i nadále soustředit na produkci vozidel té nejlepší kvality a naplňovat tak naši nejdůležitější filozofii. Našim cílem je a také vždy bylo stát se jedním z předních automobilových výrobců na světě,” uvedl při včerejší slavnostní příležitosti místopředseda Hyundai Motor Company pan Euisun Chung. “Závod v Nošovicích hraje v realizaci našich globálních cílů velmi podstatnou roli. Proto budeme tento nový závod pečlivě rozvíjet, aby byl vzorem a měřítkem v celosvětovém automobilovém průmyslu,” dodal. Produkce vozů i30 hatchback a kombi (cw) , které byly vyvíjeny v Evropském designérském a technickém centru v Russelsheimu v Německu, dosáhla před nedávnem hranici 80.000 vozů vyrobených od listopadu loňského roku. Přibližně 90% vozů vyrobených v Nošovicích putuje k zákazníkům do Evropy, přičemž zbylých 10% je vyváženo do zemí Středního východu a Afriky. V České republice tvoří v současné době prodej vozů Hyundai i30 a i30cw 30,7% ze všech 11 modelů Hyundai. Hyundai i30 je tak bestsellerem značky. Hyundai i30 byl uveden na český trh v červnu 2007. První vozy i30 byly dodávány z korejského závodu stejně jako první i30cw (kombi). Do konce srpna bylo v ČR prodáno celkem 4.519 těchto vozů. Se zahájením výroby jsou již modely i30 dodávány z nošovického závodu. Na i30 je v ČR poskytována 5ti-letá záruka bez omezení počtu ujetých kilometrů. Hyundai i30 získal v nárazových testech Euro NCAP 5 hvězdiček. V novém závodě bylo vytvořeno celkem 2.000 přímých pracovních míst, což dokládá a naplňuje příslib společnosti Hyundai přinést nový významný impuls k růstu a rozvoji české ekonomiky. Mezi dodavatelskými společnostmi byly vytvořeny další 4.000 pracovních míst, což v souhrnu činí celkem 6.000 zaměstnanců. Do roku 2011 společnost plánuje zvýšit počet přímých pracovních míst na 3.500 a počet nepřímých míst na 7.500, tedy v součtu celkem 11.000. Fotografie a video jsou ke stažení dostupné na www.thenewsmarket.com/hyundai Informace o automobilech Hyundai jsou dostupné na novém webu www.hyundai.cz
  • Tag : 2009, Tiskové zprávy