Již milion automobilů Hyundai do Afriky

25.06.2009
Tisková informace č. 15 ze dne 25. 6. 2009 Celkový objem vývozu vozů Hyundai do Afriky přesáhl hranici jednoho milionu kusů (Soul/Jižní Korea) Hyundai Motor Company, největší jihokorejská automobilka, oslavila 23. června 2009 dosažení milníku jednoho milionu vozů vyvezených do Afriky. S nejnovější zásilkou modelů Elantra do Egypta naloděných v přístavu Ulsan se celkový objem vývozu vozů Hyundai do Afriky vyšplhal nad hranici jednoho milionu. Firma Hyundai dosáhla tohoto výkonu během 33 let. V roce 1976 putovalo do Libérie prvních 26 vozů Pony, což byl první typ automobilu Hyundai vlastní konstrukce. Uběhlo plných 29 let, než v roce 2005 padla hranice 500 000 exportovaných vozidel Hyundai. Dalších 500 000 vozů bylo do Afriky vyvezeno během pouhých čtyř let, což odráží obrovský nárůst popularity značky Hyundai v tomto teritoriu. Mezi hlavní země afrického regionu, které přispěly k rekordním dovozům, resp. prodejům, patří Egypt, Jižní Afrika, Alžírsko, Maroko a Nigérie. Zvláštní postavení si udržuje Egypt, kde bylo prodáno 53 153 vozů. Hyundai si v této zemi udržuje pozici nejprodávanější značky s tržním podílem 26,4 %. Svůj tržní potenciál si v africkém regionu značka Hyundai dále posiluje. V listopadu 2008 například otevřela své africké regionální zastoupení v egyptské Káhiře. Společnost Hyundai, oficiální partner FIFA, rovněž začátkem června 2009 poskytla flotilu oficiálních vozů místnímu organizačnímu výboru Poháru konfederací FIFA 2009, který začal 14. června v Jižní Africe. Hyundai od poskytnutí oficiálních vozů pro Pohár konfederací FIFA 2009 v Jižní Africe očekává podporu své image výrobce automobilů se znamenitými výkony a kvalitou. Značku dále propagují reklamní stěny a velké elektronické štíty vystavené na fotbalových stadionech, na kterých se hrají pohárové zápasy.
  • Tag : 2009, Tiskové zprávy