HYUNDAI MATRIX – ČESKÁ VÝSTAVNÍ PREMIÉRA S novým nábojem

HYUNDAI MATRIX – ČESKÁ VÝSTAVNÍ PREMIÉRA S novým nábojem Tak jako ve filmu, také v případě automobilu je jméno Matrix synonymem pro velký prostor, kam se toho hodně vejde. Tak výstižně pojmenoval Hyundai své kompaktní MPV, které si nachází zákazníky už od roku 2002. Letos se model připomíná novou podobou, která se dotkla vnějšího i vnitřního vzhledu, ovšem to podstatné, tedy uspořádání vnitřního prostoru, variabilita, dobré jízdní vlastnosti a v neposlední řadě i kvalita a spolehlivost, modelu zůstávají. Změny vzhledu Na letošním ženevském autosalónu se představil Matrix v nové vzhledové podobě, která mu dodala opět svěží podobu. Nyní se poprvé představuje české veřejnosti. Matrix se vždy vyznačoval přátelskou povahou, což mu přidávalo na oblibě právě u mladších rodin. Aktuální facelift tuto vlastnost ještě zdůrazňuje. V přední části jsou patrné změny na předním nárazníku, který doplňuje tvarovaný spoiler a mlhová světla, jinak pojata je i mřížka chladiče a světla, jež byla mírně rozšířena a jemně integrována do přední masky. Nová je rovněž kapota vozu a přední blatníky mající sportovnější vzhled. Vzadu se tvary měnily méně – novou podobu má zadní nárazník, který v sobě ukrývá mlhová světla. Matrix bude nově vyjíždět také s jinými barvami. Jejich paleta se rozšířila o další atraktivní odstíny, třeba Bronze Gray, Velvet Red, Continental Silver, Indigo Blue a Extreme Blue. Úpravy se dotkly rovněž interiéru. Volitelně je také k dispozici vysunovací střešní okno. Matrix nabízí standardně či na objednávku celou škálu prvků zvyšujících pohodlí pasažérů – držáky na brýle a nápoje, hluboké kapsy na mapy, zadní kapsy na předních sedadlech, prostornou schránku na rukavice, loketní opěrku s odkládacím prostorem a držáky na nápoje, skládací stolečky, dvojitou zásuvku 12V, odkládací prostor pod sedačkami v přední a zadní části vozu a sítě na upevnění nákladu, zadní kryt na zavazadla a odmrazovač předního skla. Na českém trhu bude nový Matrix v prodeji od přelomu srpna a září 2008, a to hned v limitované sérii Prémium. Ta bude obsahovat, mimo jiné, ABS + EBD, airbag řidiče a spolujezdce, rádio s CD přehrávačem a MP3 a další. Cena tohoto modelu bude začínat od 269 007 Kč bez DPH.
  • Tag : 2008, Tiskové zprávy