Hyundai i30 – 5* EURO NCAP

Hyundai i30 – 5* EURO NCAP Důraz společnosti HYUNDAI na bezpečnost zajistil pětihvězdičkové hodnocení EURO NCAP Společnost Euro NCAP oznámila, že hatchback Hyundai i30 získal maximální pětihvězdičkové hodnocení v oblasti ochrany dospělých pasažérů. V rámci nejnovějších testů prováděných touto organizaci získal i30 rovněž čtyři hvězdičky za ochranu dětských pasažérů, což je srovnatelné s nejlepšími vozy v kategorii „malý rodinný automobil“. Tento výsledek podtrhuje snahu společnosti Hyundai nabídnout svým zákazníkům nejvyšší bezpečnost v dané třídě. Model i30, který sdílí mnohé z pasivních bezpečnostních prvků s jinými vozy Hyundai, je vybaven šesti airbagy – včetně dvojitých předních airbagů, bočních a zástěrkových airbagů ochraňujících tělo a hlavu – a omezovačem zatížení předních bezpečnostních pásů i jejich předepínači. Kun Hee Ahn, prezident společnosti Hyundai Motor Europe, k oznámení uvedl: „Jsme velmi potěšeni výsledkem, kterého i30 v tomto hodnocení Euro NCAP dosáhl. Dokumentuje naše odhodlání vyrábět vozidla, která nabízejí nejlepší dostupné bezpečnostní prvky. Model i30 odráží naše úsilí o špičkový design a technologii. Bezpečnost pro nás byla vždy prioritou“. „Naším cílem je nabídnout zákazníkům naprostý klid mysli. Vždy se zaměřujeme na to, abychom se vyrovnali nejlepším výrobcům automobilů v oblasti spolehlivosti, kvality a bezpečnosti. Majitelé vozů si tak mohou být jisti, že když se rozhodnou pro Hyundai, vyberou si značku, které mohou plně důvěřovat." Jedním z bezpečnostních prvků, které jsou k dispozici u i30, je program elektronické stability, Electronic Stability Program (ESP). Tento systém pomáhá řidičům v případě, že jsou nuceni stočit vozidlo jiným směrem, a napomáhá vozidlu udržet požadovaný směr a zabraňuje tomu, aby začalo klouzat či se dostalo mimo kontrolu.
  • Tag : 2008, Tiskové zprávy