Hyundai i10 KAPPA na cestě z Indie do Paříže zavítal i do Prahy

Hyundai i10 KAPPA na cestě z Indie do Paříže zavítal i do Prahy Výrobní závod Hyundai v Indii slaví 10 let Dva vozy Hyundai i10 KAPPA Na cestě z Indie (New Delhi) do Paříže ujedou 10.000 km Během dlouhé cesty z indického New Dilhí do Paříže se v Praze (26. a 27.9) zastavily dva vozy Hyundai i10 KAPPA. Formou štafety se na této cestě střídá 15 indických novinářů, kteří důkladně prověřují kvality těchto nejmenších vozů v nabídce automobilky Hyundai. Celkem během této cesty ujedou 10.000 kilometrů vozy Hyundai i10 s novým zážehovým motorem 1,2 KAPPA. Na evropském kontinentu již zavítaly mimo jiné do Atén, Říma, Vídně, Bratislavy, Budapešti, Wroclavy a Prahy. Další cesta nyní vedle přes Frankfurt do Paříže, kde má novinářská „štafeta“ skončit. Tyto vozy pak budou představeny na pařížském autosalonu široké veřejnosti. Nynější cesta z New Delhi do Paříže je připomenutím 10. výročí zahájení výroby vozů Hyundai v Indii. Současně upozorňuje na skutečnost, že jak i10, tak i připravovaný model i20, který bude mít světovou premiéru právě na říjnovém pařížském autosalonu, bude sjíždět z pásů výrobního závodu v Chennai nedaleko indického Madrasu. Současná výrobní kapacita výrobního závodu Hyundai v Indii je 600 000 vozů ročně. Modely i10 s motorem KAPPA jsou již i v nabídce pro české zákazníky. Dosavadní dojmy indických novinářů z jízdy s tímto vozem jsou jednoznačně pozitivní. Oceňují nejen jeho velmi dobré jízdní vlastnosti, pohodlný a příjemný interiér, ale také nový motor o zdvihovém objemu 1,2 l 16 V, který splňuje nejpřísnější emisní normy. Během dlouhé cesty do Prahy, kdy vozidla ujela přes 7000 km po silnicích různé kvality, neměly s nimi posádky sebemenší problémy.
  • Tag : 2008, Tiskové zprávy