Společnost Hyundai představí tři nové vozy na IAA 2007 ve Frankfurtu

Společnost Hyundai představí tři nové vozy na IAA 2007 ve Frankfurtu Elektrické vozidlo na palivové články třetí generace, i-Blue i-30 Crossover Wagon rozšiřuje nabídku segmentu C Sportovní kupé Veloster je zaměřesno na generaci Y Na veletrhu IAA 2007, který bude pro odbornou veřejnost zahájen ve Frankfurtu 11. září, představí společnost Hyundai tři nová vozidla, v čele s elektrickým vozidlem na palivové články třetí generace i-Blue, které potvrzuje stále sílící závazek společnosti vůči rozvoji ekologicky šetrné dopravy. K modelu i-Blue se připojí Veloster, sportovní kupé uspokojující jedinečné potřeby generace Y. Pro zákazníky bude jistě nejzajímavější model i-30 Cross Wagon (CW), navržený Evropským designérským centrem v Rüsselsheimu. i30 Cross Wagon Po letošním představení 5-dveřového hatchbacku i-30 na Autosalonu v Ženevě je společnost Hyundai hrdá, že může uvést další přírůstek do rodiny i-30, i-30 CW. Tento model je dlouho očekávaným návratem společnosti Hyundai do tohoto populárního a velmi konkurenčního segmentu v Evropě. Stejně jako jeho 5-dveřový protějšek byl i-30 CW navržen Evropským designérským centrem v Russelheimu tak, aby byl v naprostém souladu s kontinentálním vkusem. i-Blue Nový koncept společnosti Hyundai s vodíkovým pohonem a nulovými emisemi, model i-Blue Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV, elektrické vozidlo na palivové články), byl vyvinut Návrhářským a technickým centrem společnosti Hyundai v japonské Chibě. Zbrusu nová platforma i-Blue zahrnuje technologii třetí generace palivových článků společnosti Hyundai, která je v současnosti vyvíjena Institutem společnosti Hyundai pro ekotechnologický výzkum v korejském Mabuku. V souladu s tématem letošní přehlídky, “Podívejme se, co pohání budoucnost“, které se zaměřuje na trvale udržitelný rozvoj a ochranu klimatu, představuje koncept i-Blue značný krok vpřed směrem ke komercionalizaci vozidel Hyundai poháněných palivovými články. Na rozdíl od svých předchůdců, kteří byli vystavěni na platformě SUV, i-Blue je vybaven karoserií nového segmentu D (užitný crossover 2+2, CUV). “i-Blue je prvním modelem společnosti Hyundai, který je od počátku navržen tak, aby zahrnoval i technologii palivových článků, což představuje významný krok vpřed v našem výzkumném a vývojovém programu,” prohlásil Dr. Hyun-Soon Lee, president pro výzkum a vývoj. “Náš odborný tým úspěšně navrhl kompaktnější vozidlo na palivové články, splňující tradiční nároky na bezpečnost, pohodlí a jízdní vlastnosti kladené na vozidla s vnitřním spalováním.” Společnost Hyundai vyvíjí mimořádné úsilí k zahájení masové výroby vozidel s palivovými články na vodíkový pohon v příštím desetiletí. Veloster Kupé Veloster (s kódovým označením HND-3), navržený v designérském a technickém centru společnosti Hyundai v Namyangu, je třetím ze série odvážných koncepčních vozidel vyvíjených centrálním návrhářským studiem v Koreji. Název Veloster, složený ze slov velocity (rychlost) a roadster, evokuje sportovní charakteristiku klasického vozu 2+2. Panoramatická střecha a další futuristické prvky pomáhají vytvářet high-tech image. Veloster, navržený tak, aby vyhovoval vkusu generace Y, kombinuje jednoduchý ikonický design s dobrou hodnotou a robustní konstrukcí. “S Velosterem jsme chtěli vyzkoušet něco úplně jiného. Jsme si velmi dobře vědomi, že potřebujeme radikálně odlišné nové produkty pro generaci Y, lidi ve věku přes dvacet let, kteří si kupují své první auto,” prohlásil Oh Suk-Geun, viceprezident společnosti Hyundai pro design. “Jde skutečně o odvážný nový směr,” dodal.
  • Tag : 2007, Tiskové zprávy