3 modely Hyundai byly oceněny za bezpečnost

3 modely Hyundai byly oceněny za bezpečnost Pojišťovacím institutem pro bezpečnost na dálnicích (Insurance Institute for Highway Safety - IIHS) ##lt##Soul, Jižní Korea##gt## Poprvé v historii získaly tři modely značky Hyundai nejvyšší ocenění za bezpečnost v testech Pojišťovacího institutu pro bezpečnost na dálnicích (IIHS). V segmentu středních SUV zvítězily modely Hyundai Veracruz a Hyundai Santa Fe a ve třídě minivanů kraloval Hyundai Entourage. Vítězné vozy potvrdily schopnost ochránit cestující v případě předního, zadního či bočního nárazu. Hyundai Entourage, který se prodává jen v USA, získal toto ocenění již třetí rok za sebou. Všechny tři vozy obdržely maximální počet 5 hvězdiček v amerických testech NHTSA při předním a bočním nárazu. Nejvyšší ocenění za bezpečnost IIHS na základě interních testů Institutu se uděluje vozům, které v nejvyšší možné míře chrání cestující při čelních, bočních a zadních nárazech. Celkové hodnocení každého vozidla závisí na různých parametrech, včetně zranění figurín či odolnosti struktury vozidla. Vítězné automobily musí obsahovat nejnovější technologii prevence proti nárazům, jako i elektronický stabilizační program (ESP), kterým jsou standardně vybaveny všechny tři vítězné modely Hyundai, stejně jako i 73% vozidel Hyundai prodávaných na severoamerickém trhu. Podle IIHS „označení vítězů na základě testů ulehčuje zákazníkům identifikaci vozidel s nejvyšší celkovou ochranou bez toho, aniž by museli zkoumat a porovnávat různé výsledky crashtestů“. „Hyundai v hodnocení IIHS získal více ocenění než BMW, Mercedes-Benz nebo Toyota,“ sdělil John Krafcik z Hyundai Motor America, vice-prezident pro strategické plánování a vývoj produktů.
  • Tag : 2007, Tiskové zprávy