Hyundai v únoru opět na 3. místě

Hyundai v únoru opět na 3. místě Hyundai v ČR dosáhl podílu na trhu 6% Navýšení prodejů v kategorii OV za únor 87,5% Společnost Hyundai Motor CZ, výhradní dovozce automobilů značky Hyundai na český trh, se v únoru le-tošního roku umístila s počtem 510 registrovaných osobních vozů na 3. místě mezi ostatními dováženými automobilovými značkami a získala tak podíl 6%. Prodejní výsledky Za únor 2006 bylo v ČR registrováno 510 osobních vozů Hyundai, což představuje podíl na trhu 6,0%. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o vynikající navýšení a to o 87,5%. V kategorii LUV se jedná o 110 nově registrovaných vozidel a podíl 3,6%. Zde navýšení představuje dokonce 93%! Celkem OA +LUV činí 620 vozů a podíl na trhu 5,4%. V jednotlivých segmentech se značce v únoru rovněž dařilo. Zejména v kategorii SUV, kde se vůz Tucson opět umístil na vynikajícím 1. místě (75 vozů kategorie M1a N1). Hyundai Santa Fe s počtem 49 vozů (kategorie M1 + N1) obsadil bronzovou příčku této kategorie. Hyundai Atos Prime skončil ve své kategorii na 2. místě. Hyundai Getz je v lednu 3. nejprodávanějším dováženým vozem v segmentu B. Dalším vozem, který se umístil na špici je sportovní Coupe na 3. místě své kategorie. Na 4. místě se rovněž tentokrát umístil Hyundai Accent, vůz segmentu C. Za období leden až únor bylo celkem registrováno 963 osobních vozů značky Hyundai. Podíl na trhu tak dosáhl výše 5,9% a tím i 3. místo mezi ostatními dováženými značkami. Za stejné období bylo registrováno 241 lehkých užitkových vozů. Tím získla Hyudnai v ČR podíl na trhu 3,7%. Celkem, osobních a lehkých užitkových vozů Hyundai , bylo za první dva měsíce roku registrováno 1204. Podíl na trhu tak činil 5,3% Podrobné ceníky a technické údaje jsou k dispozici na www.hyudnaimotor.cz
  • Tag : 2006, Tiskové zprávy