Hyundai v červnu opět na 3. místě

Hyundai v červnu opět na 3. místě Hyundai v ČR dosáhl podílu na trhu 5,2% Společnost Hyundai Motor CZ, výhradní dovozce automobilů značky Hyundai na český trh, se v červnu letošního roku umístila s počtem 600 registrovaných osobních vozů na 3. místě mezi ostatními dováženými automobilovými značkami a získala tak podíl na trhu 5,2%. Registrace vozů Hyundai v červnu 2006 V červnu 2006 bylo v ČR registrováno 600 osobních vozů Hyundai, což představuje podíl na trhu 5,2%. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o navýšení tržního podílu o 0,6%. V kategorii LUV se jedná o 164 nově registrovaných vozidel a podíl 3,5%. Zde navýšení registrovaných vozů představuje 67,3% oproti stejnému období roku 2005. Celkem bylo registrováno OA+LUV 764 vozů a podíl na trhu 4,7%.   V jednotlivých segmentech se značce v červnu rovněž dařilo. Zejména v kategorii SUV, kde se vůz Santa Fe umístil na vynikajícím 1. místě (137 vozů kategorie M1a N1). Tento skvělý výsledek je dán uvedením na trh nového Santa Fe, jehož prodej byl zahájen na jaře letošního roku. Hyundai Getz je v červnu 2. nejprodávanějším dováženým vozem v segmentu B! Hyundai v prvním pololetí roku 2006 Za období leden až červen bylo celkem registrováno 3 418 osobních vozů značky Hyundai. Podíl na trhu tak dosáhl výše 5,5% a tím i 3. místo mezi ostatními dováženými značkami. Za stejné období bylo registrováno 781 lehkých užitkových vozů. Tím získal Hyundai v ČR podíl na trhu 3,4%. Celkem, osobních a lehkých užitkových vozů Hyundai , bylo za první pololetí letošního roku registrováno 4 199. Podíl na trhu tak činil 4,9%. Podrobné ceníky a technické údaje jsou k dispozici na www.hyudnaimotor.cz
  • Tag : 2006, Tiskové zprávy