Čistý zisk společnosti Hyundai za 2Q vzrostl čtvrtletně o 21,3 procenta

Čistý zisk společnosti Hyundai za 2Q vzrostl čtvrtletně o 21,3 procenta Bohatší mix výrobků zvedá marže Znehodnocení wonu proti US$ a Euro pokleslo meziročně o 36,9 % Soul, Korea – Společnost Hyundai Motor Co. dnes oznámila, že její čistý zisk za druhé čtvrtletí dosáhl 387 miliard wonů. To je o 21,3 % více než v prvním čtvrtletí. Tržby za toto období vzrostly o 2,1% na 7,003 bilionu wonů, díky dobrým prodejům nového SUV Santa Fe SUV a limuzíny Grandeur, které obohatily skladbu produktů a zvedly marže, navzdory tomu, že jednotkový prodej v tomto čtvrtletí poklesl o 1,4 % na 412 630 ks. Společnost Hyundai ve druhém čtvrtletí vykázala hrubý zisk ve výši 1,345 bilionu wonů, o 3,5 % více než v předchozím čtvrtletí, zatímco provozní zisk vzrostl o 22,1 % na 409 miliard wonů. Objem celkových prodejů za první pololetí meziročně poklesl o 1,3 % na 831 000 ks. Korejské prodeje vzrostly o 7,7 %, zatímco vývozy poklesly o 5,4 % na 551 000 jednotek. Tento pokles byl však vykompenzován zahraničními výrobními pobočkami společnosti Hyundai v Indii, Číně a Spojených státech, u nichž došlo k nárůstu tempa prodejů. Tržby z prodejů za první pololetí vzrostly v meziročním srovnání o 5.7 % na 13,864 bilionu wonů. Zhodnocování wonu proti hlavním obchodovaným měnám přispělo k poklesu marží a zisků. Provozní zisk klesl o 4,7 % na 744 miliardy wonů a čistý zisk se ve stejném období snížil o 37,1 % na 706 miliardy wonů. Společnost Hyundai Motor Company, založená v roce 1967, se stala součástí skupiny Hyundai Kia Automotive Group, která sestává z více než dvou desítek dceřiných a přidružených společností z automobilového průmyslu. Společnost Hyundai Motor, zaměstnávající více než 68 000 zaměstnanců, vykázala za rok 2005 tržby ve výši 58,1 miliardy USD (po konsolidaci). Vozidla Hyundai jsou prodávána ve 193 zemích prostřednictvím 5000 zastoupení a showroomů. Více informací o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech můžete získat na stránkách www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2006, Tiskové zprávy