Hyundai otevřel nový testovací komplex v hodnotě 60 milionů dolarů v USA

Hyundai otevřel nový testovací komplex v hodnotě 60 milionů dolarů v USA (Soul, Jižní Korea) – Místopředseda firmy Hyundai Motor Co. Kim Dong-Jin se přidal k vybrané skupině významných osob, která se zúčastnila ceremoniálu otevření prvního amerického testovacího komplexu firmy Hyundai ve městě California City ve státě Kalifornie. Komplex na ploše necelých 17 km2 a v hodnotě 60 milionů dolarů se stane místem pro testy nové generace vozů vyráběných firmami Hyundai a Kia. Tento nově otevřený testovací okruh jen potvrzuje vzrůstající trend investic firmy Hyundai ve Spojených státech a její závazek k navrhování, testování a výrobě vozidel pro severoamerické uživatele ve Spojených státech. Pozemek testovacího komplexu Hyundai-Kia Motors California Proving Ground se nachází v Mohavské poušti 160 kilometrů severně od Los Angeles. Stavba trvala od února do října 2004. Testovací komplex se skládá z oválné dráhy o délce deseti kilometrů, pozemku pro testování dynamiky vozidel o rozloze 185 tisíc metrů čtverečních, točité dráhy o délce 4,4 km, stoupající cesty o délce 5,3 km a několika drah se speciálními povrchy, které mají simulovat americké dálnice. Na pozemku testovacího okruhu se také nalézá administrativní komplex pro 50 zaměstnanců o rozloze 2700 m2. “Testovací komplex Hyundai-Kia Motors California Proving Ground zajistí to, že Hyundai a Kia budou pokračovat ve vývoji těch nejkvalitnějších vozidel,“ řekl pan Kim. “Toto zařízení nám pomůže vyvinout vozidla, která osloví nejen zákazníky na americkém trhu ale také po celém světě.” “California City je poctěno tím, že může být domovem testovacího komplexu Hyundai-Kia Motors California Proving Ground,” řekl starosta města Larry Adams. “V minulých dvou letech byly firmy Hyundai a Kia vítanými sousedy a my se těšíme na spolupráci s nimi i v budoucnosti.” Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2003 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 20,8 miliard amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese http://www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy