Lednové prodeje Hyundai se zvyšují

Lednové prodeje Hyundai se zvyšují Export vzrostl o 54,9% Domácí prodeje se zvýšily o 4,7% (Soul, Jižní Korea) – Nový rok začal pro firmu Hyundai Motor Co. dobře, když celkové prodeje za první měsíc dosáhly historického rekordu 196.359 prodaných vozů, což znamená meziroční nárůst o 41,3%. Domácí prodeje meziročně vzrostly o 4,7% na 39.228 vozů také díky silným prodejům modelu Sonata, který stále zůstává nejprodávanějším vozem v Koreji. Korejští zákazníci zakoupili v lednu celkem 7.185 těchto vozů. Druhým nejprodávanějším sedanem byl s 6.525 prodanými vozy model Avante, který se v zámoří prodává jako Elantra. Zámořské prodeje, včetně exportů z korejských závodů firmy Hyundai a zámořských dceřiných společností v Číně, Indii a Turecku, vzrostly o 54,9% na 156.131 vozů, což znamená nový měsíční rekord. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2003 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 20,8 miliard amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese http://www.hyundai-motor.com
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy