Hyundai představuje GRANDEUR

Hyundai představuje GRANDEUR (Překlad tiskové zprávy vydané k autosalonu v Ženevě) Jedná se o důležité představení ve třídě, kde společnost zaznamenává stálý vzestup podílu na evropském trhu. GRANDEUR byl navržen tak, aby díky kombinaci vysoce kvalitní výroby, evropského stylu a užitečných technologií (včetně programu elektronické stability ESP) pomohl dostat se firmě Hyundai do společnosti první volby mezi automobily vyšší třídy. Přehled GRANDEUR posunuje Hyundai do segmentu vyšší třídy. Tento model byl navržen tak, aby přímo konkuroval zavedeným evropským značkám v E-segmentu. GRANDEUR nabízí kultivovanost, vysokou kvalitu provedení a typický evropský design. Model je podobný Sonatě z roku 2004 a také těží ze zvýšené míry sofistikovanosti, kterou přinesl také do celé řady produktů firmy Hyundai. Při tvorbě exteriéru vozu se společnost zaměřila na dosažení harmonického, elegantního, ale stále ještě expresivního prostředí. Motory a výkony Výkon je zajištěn novým 3,3 litrovým celohliníkovým motorem DOHC V6 , který nabízí výkon171,4kW při 6 000 otáčkách (233PS) a točivém momentu 304Nm (31kg.m) při 3 500 otáčkách. Později také bude také v nabídce dieselový motor o obsahu 2,2 litru a výkonu 106.6 kW (145PS). Oba vozy jsou vybaveny pětistupňovou elektronicky kontrolovanou automatickou převodovkou Hyundai, která nabízí systém H-matic pro řazení bez vypnutí spojky. Stabilita na silnici a přesnost ovládání GRANDEURu jsou výsledkem intenzivního vývoje. Dvojité zavěšení předního kola s příčným trojúhelníkovým ramenem a přepracovaný design zadní části se spojil se systémem ESP, který bude standardní součástí všech modelů. Výsledkem je vůz, který může soutěžit o nejvyšší příčky v oblastech jízdních vlastností, bezpečnosti a pohodlí. Vnitřní design a výbava Během vytváření stylu interiéru a designu byl kladen důraz na moderní, osobitou, příjemnou a relaxační solidnost. Ladné linky palubní desky a čistý sportovní design ovládacího panelu se starají o to, aby se řidič cítil při jízdě příjemně. Zvláštní prostor, který poskytuje delší rozvor náprav, byl užit k tomu, aby poskytl cestujícím pocit místa při udržení silného prvku zapojení a sportovního půvabu. Podpůrné sedačky, dobře naplánovaná ergonomika, jednoduchý přístup a vysoce kvalitní elegantní materiály hrají důležitou roli v dosažení cílového trhu. A jak se sluší na vůz zkonstruovaný tak, aby vyzval ostatní vozy na této úrovni, GRANDEUR přichází s působivou specifikací. Vozy Hyundai jsou vždy na špici v oblasti aktivní i pasivní bezpečnosti a celý výčet všech bezpečnostních výhod kontrolovaných senzory se dále zlepšuje dodáním aktivních opěrek hlavy a předních, bočních a okenních airbagů vpředu i vzadu. Vůz bude ve standardu obsahovat také rozmrazovač předního skla. Duální klimatizace spolu se systémem kontroly kvality vzduchu a úpravou interiéru ve dvou barevných odstínech včetně vysoce kvalitní kůže a kovových a dřevěných prvků dodává zvláštní pohodlí při pobytu ve voze. Elektricky nastavitelný volant ve dvou osách dodává pocit přesného a ovladatelného řízení. Luxusní audio systém, který obsahuje repro Infinity a ovládání vsazené přímo do volantu, je ergonomicky zabudován do palubní desky. GRANDEUR také přichází s plnou nabídkou doplňků pro pohodlí pasažérů a skladovacích prostor od přihrádek na sluneční brýle a držáky na šálky po světlo pro cestující na zadních sedačkách a háčky na kabelky. Specifikace budou pro český trh známé až s jeho uvedením na trh v ČR, tedy ve druhé polovině roku 2005. Venkovní design a rozměry Zvenku zvýrazňují zadní bezpečnostní LED světla cílevědomé řešení části vozu. K modelu je možno dokoupit také xenonová přední světla. S rozměry 4895 mm na délku, 1845 mm na šířku a 1490 mm na výšku je nový GRANDEUR o 20 mm delší a širší a o 70 mm vyšší než stávající model XG. Toho bylo dosaženo díky rozšíření rozvoru kol o 30 mm, což umožnilo také zvětšit vnitřní prostor, zvýšit přímou stabilitu a přesnost řízení. Ve standardní nabídce jsou sedmnáctipalcová litá kola s pneumatikami 235/55. Motor V6 nabízí také elegantní dvojitý výfuk. Výsledkem je vůz, který je sebejistý a účelný. Je to vůz, který spojuje elegantní vnější vzhled s nanejvýš pohodlným interiérem. Také představuje novou přímost ve vedení vozu a uklidňující pocit progresivního návrhu spojeného s výjimečnou kvalitou provedení. V krátkosti je to skvělá náhrada za uznávaný a přitažlivý model XG, který může dále stavět na reputaci, kterou tento model vytvořil.
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy