Hyundai a Kia se stávají partnery FIFA až do roku 2014

Hyundai a Kia se stávají partnery FIFA až do roku 2014 Kia Motors se připojí jako spolupartner v roce 2007 (Ženeva, Švýcarsko) Hyundai Motor Co. posílil své vztahy k mezinárodnímu fotbalu a prodloužil své oficiální automobilové partnerství s mezinárodní fotbalovou federací FIFA od roku 2007 do roku 2014. Partnerství v tomto období zahrnuje také sesterskou společnost Kia Motors Corp. Díky této smlouvě se firmy Hyundai Motor Co. a Kia Motors Corp. společně stanou jedním ze šesti oficiálních partnerů Mezinárodní fotbalové federace FIFA, kteří budou využívat nejvyšší stupeň přidružení k této organizaci a to včetně práv k mistrovství světa ve fotbale, která se budou konat v letech 2010 v Jihoafrické republice a 2014 v Jižní Americe a také k ostatním akcím pořádaných fotbalovou federací, exkluzivních marketingových výhod, zvýšené pozornosti tisku a přičlenění se ke zvláštním akcím pořádaným řídícími orgány. Poté co Hyundai Motor Co. uzavřela v únoru 2003 smlouvu o sponzoringu mistrovství světa 2006, které se bude konat v Německu, tato nová smlouva uvede v život úplně nové osmileté období spolupráce s federací FIFA, které se také od roku 2007 bude týkat firmy Kia Motors Corp. V rámci sponzoringu tohoto nejpopulárnějšího sportu skupina Hyundai Kia Automotive Group, bude předvádět své vozy během akcí pořádaných fotbalovou federací. Obě firmy se stanou oficiálními dodavateli vozů pro takovéto akce. President federace FIFA Joseph S. Blatter a místopředseda firmy Hyundai Motor Co. Kim Dong-Jin podepsali tuto novou smlouvu 1. března ve švýcarské Ženevě. “Přestože Hyundai a Kia mají osobité a samostatné hodnoty, obě značky se snaží dosáhnout v automobilovém průmyslu dokonalosti. FIFA a Hyundai Kia sdílejí společnou vizi fotbalu jako síly, která dokáže sjednotit celý svět. To, že jsme partnery Mezinárodní fotbalové federace a sdílíme její zanícení pro co nejvyšší úroveň hry, nám dodává skvělý doplněk do snahy budovat značku,“ řekl pan Kim Dong-Jin. “Jsem neobyčejně pyšný na to, že v době, kdy FIFA začíná novou éru ve své více než stoleté existenci, mohu přivítat na palubě dalšího spolehlivého partnera,“ řekl president federace FIFA Joseph S. Blatter. “Hyundai a Kia sdílejí naší hlubokou vášeň pro fotbal stejně tak, jako povinnost rozvoje tohoto sportu po celém světě. ” Od první účasti na sponzoringu Světového šampionátu žen v roce 1999 se Hyundai Motor Co. aktivně podílí na propagaci této nádherné hry. Hyundai byl oficiálním sponzorem světového šampionátu, který se konal v roce 2002 v Japonsku a Koreji, a evropských šampionátů v letech 2000 a 2004. Firma sponzoruje také další soutěže organizované federací FIFA. Poskytuje vozy nejen orgánům FIFA, ale také místním organizačním výborům, týmům a rozhodčím. Kia se podílí na marketingových aktivitách v mezinárodním sportu od doby sponzoringu grandslamového turnaje Australian Open v roce 2002. Tato akce vydláždila firmě Kia cestu i do dalších akcí a sportů, jako jsou například Davis Cup, inline bruslení, motoristický sport a asijské X-Games. Během svého partnerství s federací FIFA nebudou firmy sponzorovat pouze světové šampionáty v letech 2010 a 2014, ale také mistrovství světa mladších kategorií, světové šampionáty žen a nové soutěže pořádané federací FIFA jako jsou světové interaktivní šampionáty nebo mistrovství světa v plážové kopané. Společnost Hyundai Motor Co., založená v roce 1967, se postupně rozrostla ve skupinu Hyundai Kia Automotive Group a více než dvě desítky dalších dceřiných a přidružených společností činných v automobilovém průmyslu. Společnost Hyundai Motor zaměstnává celosvětově přes 50 000 lidí a v roce 2004 vykázala nekonsolidované tržby ve výši 26,1 miliardy amerických dolarů. Vozidla Hyundai jsou v prodeji ve 193 zemích prostřednictvím 5 000 obchodních zastoupení a showroomů. Hyundai Motor Co. je sponzorem světového šampionátu v kopané, který se bude konat v roce 2006 v Německu. Další informace o společnosti Hyundai Motor Co. a jejích produktech lze získat na Internetu na adrese http://www.hyundai-motor.com Tuto smlouvu podepsali za FIFA President Joseph S. Blatter, za Hyundai Motor Co. Vice Chairman Kim Dong-Jin, za Kia Motors Corp. se účastnil Senior Executive Vice President Yong-Hwan Kim (foto č.2 první zleva).
  • Tag : 2005, Tiskové zprávy